ŠAROVIĆ: Lažni Dodikov patriotizam je ogoljen

Datum:

Share post:

Komentarišući saopštenje visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbjednost Evropske unije Jozefa Borelja da je Savjet Evropske unije od 21-25 juna ove godine usvojio nove četiri odluke o uvođenju i produženju restriktivnih mjera  Evropske unije prema Rusiji kroz Odluke 1271, 1272, 1276 i 1313 i sa kojima se usklađuju i iste odluke preuzimaju Ukrajina, Sjeverna Makedonija, Crna Gora i Albanija ali i Bosna i Hercegovina, predsjednik SDS Mirko Šarović je izjavio da je to još jedan u nizu dokaza o dvostrukoj, lažnoj politici i svjesnoj obmani javnosti u Republici Srpskoj koju u kontinuitetu vodi vlast SNSD-a i Milorad Dodik.

„Vlast u Republici Srpskoj vara sa tezom da  sankcija nema jer su sankcije Rusiji uvedene zahvaljujući pogrešnom djelovanju od strane „reprezentacije“ iz Republike Srpske. Politika srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama u kojoj se šutke bez ijednog komentara, suprotstavljanja ili otpora uvode sankcije Rusiji a po instrukciji ministarstva inostranih poslova Bosne i Hercegovine mora se demaskirati. Na ovaj način nikakvim svjesnim nečinjenjem i preduzimanjem mjera, zahvaljujući predstavnicima iz Republike Srpske u Savjetu ministara i u Predsjedništvu BiH, BiH se pridružuje svakoj sankciji EU prema Rusiji. S druge strane, konstantno član Predsjedništva BiH se lažno hvali da BiH nije uvela sankcije Rusiji i potpuno je jasno da sa ovakvom dvostrukom politikom mora prestati i da ista mora  doživjeti poraz i osudu. Lažni, komercijalni patriotizam treba biti raskrinkan i ogoljen kako bi javnost konačno saznala sa kim imamo posla“, poručio je Šarović.

On kaže da Milorad Dodik ni na jednu preuzetu odluku Evropske komisije od strane BiH o sankcijama Rusiji nije uložio nijedan pravni akt niti protest.

„Imali smo samo šutnju a u javnosti se prikazao kao zaštitnik srpskih interesa i veliki patriota. Takva politika je izdajstvo i mora biti kažnjena, kako se kao model lažnog patriotizma i nepotrebnog srbovanja ne bi ukorjenila i ponavljala“, zaključio je Šarović.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubjeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...