ŠAROVIĆ: ’’DRUGI PREGOVARAČKI TIM SDS’’ dopustio da SNSD ima 4 delegata u Domu naroda PS BiH!

Datum:

Share post:

-Najlakše bi bilo odapeti strelice prema Pokretu za državu, ali mislim da je opozicija u Republici Srpskoj loše odigrala ovu utakmicu. Pokazali su se kao amateri u ovom procesu pregovaranja za formiranje Vijeća ministara, nisu se nametnuli i djelovali su mlako, dok je Dodik odigrao iskusno, na svoj način, rekao je Mirko Šarović bivši predsjenik SDS gostujući na O Kanalu.

-Aktivno pratim situaciju, smatram da smo mogli mnogo bolje, prije svega mislim da je Srpska demokratska stranka mogla bolje. Zašto SDS-u treba 16 delegata? Unutar opozicije je odgovor na sva pitanja i čelni ljudi opozicije su se morali pogledati u oči i vidjeti ko je zakazao u ovom izboru delegata. Na kraju krajeva, opozicija je uz dobar dogovor i plan mogla imati ta dva delegata i bez Pokreta za državu. Brojke govore u prilog mojoj tvrdnji, kaže Šarović.

Obzirom da nemamo 2 delegata u lošoj smo poziciji, Srpska demokratska stranka je trebala da bude predvodnik i da preduzme sve da imamo delegate koji bi nas učinili kredibilnim kako bi bili važan faktor za formiranje vlasti na državnom nivou. Ali to se nije desio i današnji SDS je takav da nikome ne treba. To se tako ne radi i ovo je jedan od lošijih poteza SDS-a i cijele opozicije u skorije vrijeme, nastavio je bivši predsjednik SDS.

Iznenađen sam da je osmorka odustala od daljih pregovora sa opozicijom iz Republike Srpske. Dok sam ja pregovarao, u početnoj fazi, pregovarao sam sa Konakovićem, Zvizdićem, Nikšićem i drugim. Imali smo jasnu ponudu kako možemo u vlast sa njima. Oni su bili izričiti da ne žele u vlast sa Dodikom, osim ako to bude jedina opcija. Kasnije je pregovore preuzeo drugi tim u SDS-u i osmorka je iz nekih razloga odustala. Šteta je što smo propustili priliku da pregovaramo dalje i što je epilog ovakav, zaključio je Šarović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Učenik osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ iz Velike Obarske kod Bijeljine najbolji atletičar regionalnog takmičenja MOI 2024. godine (foto)

Dragan Senić, učenik devetog razreda u Osnovnoj školi „Petar Petrović NJegoš” iz Velike Obarske ostvario je izvanredan uspjeh...

ŽELIMIR NEŠKOVIĆ na Energetskom samitu u Neumu (foto)

U Neumu se od 24. do 26. aprila 2024. godine održava Energetski samit, koji će i ove godine...

PU BIJELJINA: Tokom dvodnevne akcije evidentirano 105 prekršaja

Saopštenje policijske uprave Bijeljina prenosimo u cjelosti: "U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda Policijska uprava Bijeljina u periodu od 19.04....

Delegacija Republike Srpske u posjeti Agenciji za vode Kraljevine Holandije (foto)

Predstavnici Javne ustanove „Vode Srpske“ i resornog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srpske bili su...