ŠAROVIĆ: Dok se sve zemlje spremaju za krizu naša vlast spava

Datum:

Share post:

Postojeća vlast samo produkuje krize na svim nivoima, jer nema nikakav ekonomski plan. Jedino što znaju je zadužiti se i rasprodati ovo što je preostalo javnih resursa. Uništili su i seljaka i radnika, profesora i ljekara…sve i zato nam ostaju pusta sela a prazne se i gradovi, kazao je lider SDS Mirko Šarović.

On je naglasio da je vlast ostala bez ikakve ideje i snage da nešto učini da ovoj zemlji i njenim građanima ponude bilo šta novo i bolje od postojećeg stanja.

„Ulazimo u neizvjesnu zimu, svuda se prave planovi kako preživjeti, a naša vlast spava, kao što je prespavala cijeli ovaj mandat. Ne vide šta rade drugi, da velike svjetske ekonomije prave planove kako preživjeti u ovim kriznim vremenima, nego samo čekaju da im neko na gotovo donese. Sjetimo se kako je bilo u pandemiji, nisu imali čak ni stalke za infuziju nego su od Srbije tražili“, kazao je Šarović.

Umjesto da se ugledaju, kaže Šarović, kako to radi Srbija, kako predsjednik Vučić pravi zalihe u svemu od novca, goriva, gasa struje, pšenice, ulja… naše vlasti u zalihi nemaju ništa, budžet u manjku, uništili su davno robne rezerve.

TESTNA REKLAMA

„To u Republici Srpskoj ne postoji. Uništili su i elektroenergetski sistem, a hrane nas ovih dana imaginarnim projektima o izgradnji skijališta na Manjači, turističkog kompleksa na Zelegori, izgradnji gasovoda, skupih autoputeva…elektroenergetskih objekata koje godinama samo najavljuju. Zato treba na izborima da budu poraženi, dosta je više“, poručio je Šarović i dodao:

„Nama treba vlast koja će znati kuda da usmjeri ovaj brod i da njime upravlja pametno i mudro a ne da buče i da svima prkosi. Mi, ne samo u Republici Srpskoj, nego i u BiH da se ugledamo na Srbiju, njenu poziciju danas u svijetu i napredovanje u svakom pogledu“.

Šarović ističe da halabukom, izmišljenim svađama – da nam je uvijek neko drugi kriv – nikada nećemo naći rješenje ni za jedno pitanje.

„A to aktuelna vlast SNSD, HDZ i SDA upravo radi i skreće pažnju s pitanja koja znače život ljudima. Uvjeren sam da se može naći rješenje, ako se hoće, u skladu sa ustavnim nadležnostima kada je u pitanju regulisanje mnogih pitanja pa i u oblasti i gasa i električne energije, koji trenutno u svijetu život znače“, kazao je Šarović i poručio:

„Sve su ovo dovoljni razlozi da aktuelna vlast ode s političke scene i da na njihova mjesta dođu ljudi, a jedan samo od njih zajedno sa Jelenom Trivić i vladom koju ćemo formirati, koji će znati šta raditi. Za primjer uzećemo metode koje je Vučić primijenio u Srbiji i nećemo našu Republiku Srpsku držati u izolovanom stanju nego ćemo je uvesti u mirnu luku. To će biti naš prioritet i tražićemo rješenja da odblokiramo i nađemo kako pokrenuti s mrtve tačke realizaciju elektroenergetskih projekata na Drini o kojima ova vlast samo priča a ništa ne radi“.

On tvrdi da se može naći rješenje, ako se hoće, u skladu sa ustavnim nadležnostima kada je u pitanju regulisanje mnogih pitanja pa i u oblasti i gasa i električne energije, koji trenutno u svijetu život znače a kod nas je to tema za prepucavanje.

„Ovaj narod zaslužuje bolje i to bolje ćemo obezbijediti i uvjeren sam da ćemo dobiti podršku naroda i da ćemo imati iskrenu podršku ne samo Srbije nego i drugih zemalja i na istoku i zapadu, zaključio je Šarović.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Pojedini mediji u Bijeljini prave atraktivne naslove??? (foto)

Na meil adresu Redakcije portala Dešavanja u Bijeljini danas, 26. septembra 2022. godine u 17. 18 časova, je...

MAKSIMOVIĆ: Grad spreman za odgovornu i efikasnu primjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata (foto, video)

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskoj upravi bilo je riječi o jednoj od najaktuelnijih tema prethodnih...

MARKOVIĆ, PDP: Ubjedljiva pobjeda Jelene Trivić i Mirka Šarovića (foto, video)

Slaviša Marković, predsjednik GO PDP Bijeljina, na konferenciji za medije, zajedno sa kandidatima PDP u Izbornoj jedinici 6,...

„Elvako MetPro“ potpisao ugovor sa Italijanima vrijedan devet miliona KM, posao za novih 15 radnika

Rukovodstvo preduzeća „Elvako MetPro“ iz Bijeljine ozvaničilo je danas početak poslovanja sa državnom italijanskom kompanijom „Terna“ za koju...