ŠAROVIĆ: Ako kradete izbore, onda kradete sve nakon toga, narod, državu, institucije…

Datum:

Share post:

– Narod je uzeo stvari u svoje ruke a sada su na ispitu i institucije, CIK, tužilaštva, policija, sudovi…Od njih u dobroj mjeri zavisi kuda će krenuti ova zemlja. A trebala bi naprijed“, konstatuje Šarović.

Lider Srpske demokratske stranke Mirko Šarović kaže da je izborni proces u Republici Srpkskoj obesmišljen, jer je rezultat glasanja u cjelini nezakonit.

„Kada prođe nekoliko dana od opštih izbora, neke stvari se bolje vide i sagledaju, a posebno razmjere dosad najveće, ikad viđene, krađe izborne volje građana“, kazao je Šarović.

On naglašava da je fokus javnosti, razumljivo, na glasanju za izbor predsjednika Republike Srpske, jer mnogobrojni dokazi koji samo pristižu, ukazuju da je proces glasanja za ovaj nivo potpuno kompromitovan – brojnim i organizovanim kriminalnim aktivnostima na prostoru cijele Republike Srpske.

„Samo glasanje je u potpunosti obesmišljeno jer je njegov rezultat u cjelini nezakonit. Ovakav rezultat je proizvod kriminalnih postupanja a posebno u izbornoj noći. Iza svih ovih krađa i kriminala stoji vlast i niko drugi a razmjere prekrajanja rezulata i otimanja pobjede, sada su kao nikada do sada kuliminirale“, navodi Šarović.

A ako kradete izbore, kaže on, onda su otvorena vrata za krađu u svemu pa nije ni čudo što smo postali „zemlja korupcije“, kako nas i zovu pa a i zvanično proglašavaju širom svijeta.

„Ova agonija u koju je došla Republika Srpska mora se zaustaviti. Ovo je trenutak od istorijske važnosti koji se mora iskoristiti. Protesti su to pokazali i kako stvari stoje – biće ih još. Narod je uzeo stvari u svoje ruke a sada su na ispitu i institucije, CIK, tužilaštva, policija, sudovi…Od njih u dobroj mjeri zavisi kuda će krenuti ova zemlja. A trebala bi naprijed“, konstatuje Šarović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Film Marijane Nikolić, učenice Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine osvojio prvu nagradu na BH Festivalu jednominutnog filma za mlade (video)

Udruženje za podršku osobama sa mentalnim poteškoćama i invaliditetom "Menssana" iz Sarajeva nagradilo je Marijanu Nikolić, učenicu Tehničke...

Bijeljina bira najljepše dvorište, prostor ispred ZEV i javni prostor u mjesnim zajednicama

U okviru akcije „April - mjesec čistoće“, Grad Bijeljina će i ove godine birati najljepše dvorište, a tom...

Emodžiji i GIF-ovi su prošlost, WhatsApp sprema novu funkciju

Meta donosi funkciju AI stvaranja slika u realnom vremenu za WhatsApp. Ova opcija omogućava korisnicima da prave slike bazirane...

AGRO SAVJET: Kako se osloboditi puževa u bašti

Ako već nisu, puževi će uskoro otkriti vašu baštu i izabrati je za svoju trpezariju. Postoje načini da...