Saradnjom i jedinstvom do kvalitetnijeg života u Semberiji

Datum:

Share post:

Cilj svake odluke novog saziva Skupštine Grada Bijeljina treba da bude poboljšanje kvaliteta života stanovnika Semberije, a to se može postići saradnjom, jedinstvom i poštovanjem zakona i pravila, izjavio je gradonačelnik Bijeljine na današnjoj konstitutivnoj sjednici lokalnog parlamenta, tokom iznošenja ekspozea.

Petrović je, predstavljajući viziju o funkcionisanju Gradske uprave Grada Bijeljina naglasio potrebu bolje saradnje Gradonačelnika i Skupštine Grada.

– Ukoliko želimo da napravimo krupniji iskorak u društvenom, privrednom i svakom drugom razvoju, moramo pristupiti reformi i modernizaciji Gradske uprave, unapređenju upravljanja lokalnim finansijama, poboljšanju funkcionisanja javnih preduzeća i ustanova, poboljšanju demografske, socijalne i populacione politike, i ja ću se za to u budućem radu zalagati – naveo je Petrović.

On je istakao da periodični i godišnji izvještaji resornih odjeljenja Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova, mjesnih zajednica, organizacija civilnog društva i građana treba da budu jasni i transparentni.

TESTNA REKLAMA

– Gradska uprava je servis građana i njeno funkcionisanje je ogledalo našeg odnosa prema njima. Uprava nema izražene probleme u vezi sa brojem službenika i zato će prioritet biti efikasnije upravljanje ljudskim resursima, na osnovu profesionalnosti, meritornosti, jednakosti, transparentnosti i efikasnosti. Želimo da približimo Bijeljinu konceptu „pametnih gradova“ i da strateška dokumenta prilagodimo novim razvojnim izazovima – naglasio je prvi čovjek Bijeljine.

Prema njegovim riječima, razvoj privrede, poljoprivrede, saradnja sa dijasporom, unapređenje fiskalne odgovornosti i prilagođavanje javnih preduzeća principima ekonomičnosti, neki su od prioriteta.

Gradonačelnik Petrović je na kraju izlaganja dodao da boračka populacija može i dalje računati na bezrezervnu podršku Gradske uprave, koja će nastaviti da se bavi i problemima unutrašnjih migracija, pronatalitetnom politikom, brigom o starom stanovništvu i socijalno ugroženim kategorijama.

– Socio-ekonomske posljedice pandemije kovida-19 i njihov uticaj na zdravlje građana i lokalne finansije su događaj bez presedana u novijoj istoriji. Moramo se pripremiti za težak period i nastaviti sa realizacijom propisanih mjera republičkih organa, kako bismo maksimalno ublažili negativne posljedice – zaključio je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

EPISKOP FOTIJE: Neka svako uradi koliko može da ovaj grad bude bolji za život (foto)

BIJELjINA PROSLAVILA SVOJU SLAVU - DAN SVETOG PANTELEJMONA Večernjim bogosluženjem u Crkvi Svetog Đorđa, svečanom litijom centralnim gradskim ulicama,...

Sve više se traži montažni krov nad glavom

Poskupljenje građevinskog materijala u BiH, ali i hronični nedostatak radne snage odrazili su se na to da sve...

NEŠIĆ, DNS: Saberi se, Brane, jer zna Srpska!

Saopštenje predsjednika DNS RS Nenada Nešića prenosimo u cjelosti: "Tvita Borenović da sam 'treći ljiljan'. Nisko i primitivno! I to...

BORENOVIĆ NEŠIĆU: “Javio se i treći ljiljan“

Predsjednik PDP RS, Branislav Borenović, oglasio se na društvenoj mreži Twitter odgovarajući predsjedniku DNS, Nenadu Nešiću na prozivku...