SAMO U BiH: Udruženje stečajnih upravnika otišlo u stečaj

Datum:

Share post:

Udruženje stečajnih upravnika u BiH otišlo je u stečaj.

Ovo udruženje se pojavilo na listi poreskih dužnika u FBiH na kojoj se nalazi skoro 5.000 organizacija, piše Kliks.

Račun Udruženja se početkom ovog mjeseca pojavio na spisku blokiranih računa Centralne banke BiH.

Predsjednik Odbora za ekonomsku i finansijsku politiku Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Admir Čavalić je za pomenuti portal kazao da je Udruženje stečajnih upravnika u BiH samo jedan od brojnih dužnika koji su u procesu likvidacije ili stečaja, a na otplatu tog duga vjerovatno se ne može računati u budućnosti.

„Možemo primijetiti da se pozicija poreskih obveznika sa velikim dugom uglavnom ne mijenja, što dovodi do zaključka da je potrebno da Vlada FBiH i Poreska uprava FBiH pronađu adekvatan model otplate duga, sa naglaskom na održavanje daljeg poslovanja datih subjekata. Odbor za ekonomsku i finansijsku politiku pri federalnom parlamentu će svakako uzeti učešće u izradi datog modela“, rekao je.

On je kazao da značajan broj velikih dugovanja dolazi iz javnog sektora – deset najvećih dužnika, a ključno je pitanje kako je nastao toliki dug.

„Pretpostavka je da je u ranijim periodima politika uslovila nastanak, ali i toleranciju spram dugovanja od strane PU. Naravno, nemamo sistem odgovornosti koji bi eventualno sankcionisao one koji su bili uključeni u takve aktivnosti“, pojasnio je.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NA PANJIKU OBILJEŽENA 31 GODINA OD HEROJSKE ODBRANE MAJEVICE

Na Panjiku iznad Priboja danas je obilježena 31 godina od odbrane Majevice u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i pogibije 16...

Pedagoški fakultet Bijeljina održao Svečanu akademiju i predstavljanje monografije „Istočnik obrazovanja – 30 godina rada Pedagoškog fakulteta“ (foto)

Večeras je u Bijeljini održana Svečana akademija i predstavljanje monografije Pedagoškog fakulteta "Istočnik obrazovanja - 30 godina rada...

BIJELJINA: Braća Rakić za četvrtu pobjedu Proletera iz Dvorova

Proleter iz Dvorova je u posljednjem meču 5. kola drugoligaškog "Istoka" na svom terenu savladao Budućnost iz Pilice...

Počinje obnova i restauracija Aja Sofije

Turska vlada odlučila je da započne dugo čekanu obnovu i restauraciju nekadašnje pravoslavne crkve Aja Sofija u Istanbulu,...