Dragan Stojković Piksi otkrio je da su tri fudbalera Srbije kolabirala od vrućine.

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi izašao je pred novinare u Augzburgu dan poslije remija sa Slovenijom (1:1).

Orlovi poslije dva meča imaju tek jedan bod, teško izvojevan u finišu zahvaljujući Luki Jović, pa im samo pobjeda nad Danskom odgovora za prolaz u drugu fazu Evropskog prvenstva.

Imao je šta da kaže Piksi o statistici, a onda je otkrio i jedan momenat, piše Sportal.

– Ovo je turnir izuzetno važan i vrlo neizvjestan. Ovde nema ekipa za potcenjivanje… Ako vidite našu grupu sve je u gol… Kod nas se vidi da smo takmičarski raspoloženi, ne predajemo se i igramo do kraja. Juče smo imali 56 odsto posjed lopte, uputili smo 15 udaraca u gol, imali smo preko 540 pasova, od čega 480 tačnih, 200 više nego oni i to govori o dominaciji. Znate koliko centaršuteva je bilo? 33! To mnogo govori, a bilo bi zabrinjavajuće da smo mi tim koji ne šutne na gol. Nije zanemarljivo što se igralo u 15 časova, trojica su kolabirala od vrućine u svlačionici. Znate li koliko je bilo teško trčati i vratiti se poslije primljenog gola. Ako pogledamo parametre ne bismo smjeli da budemo nezadovoljni, posebno što odlučujemo sami o svojoj sudbini – rekao je Piksi.

– Znate šta mi se sviđa? Što Srbija izgleda takmičarski dobro, što smo podigli nivo shvatanja obaveza, tim koji se bori do kraja. To su stvari koje mi se jako dopadaju, insistiraću stalno na tome, da se ne štedimo, da patimo jer svi veliki timovi pate. Ne može da bude dominantni 90 minuta, svi igraju fudbal, trčke i taktički su spremni. Male nijanse odlučuju, želja, volja, mentalni sklop… – jasan je selektor Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име