SAMARDŽIĆ, DNS: Vječnost pripada njima, slava im

Datum:

Share post:

Parastos poginulim borcima i civilnim žrtvama rata u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu obilježen je 31. avgusta u Plazuljama, sa početkom od 11 časova.

Vijenci su se položili nad imenima 39 srpskih boraca Prve posavske brigade, odnosno čete „Sava“ iz Plazulja. Kroz Prvu posavsku brigadu prošlo je 6 do 7 hiljada vojnika, 441 je poginulo a više od 2000 vojnika je ranjeno.

Svetoj molitvi i paljenju svijeća za pokoj duša poginulih prisustvovali su organizatori – predstavnici Boračke organizacije, porodice, rodbina i prijatelji poginulih, predstavnici partija srpskog reda stanovništva među kojima je bila i delegacija DNS-a Odbora distrikta Brčko, predvođena potpredsjednikom, Đorđe Samardžić a među kojim su bile i potpredsjednik, Borjana Popadić i potpredsjednik Organizacije mladih, Tijana Pudić.

„Duše naših poginulih boraca, sada su u živog Hrista Boga. Vječnost pripada njima. Njihove vaskrsle duše, hrabre nas sa nebesa, da živimo u čestitosti i ljudskosti. Sokole nas da budemo hrabri u istrajnosti da čuvamo i sačuvamo Republiku Srpsku, za koju su oni dali svoje živote.

TESTNA REKLAMA

Vječna slava i hvala našim postradalim borcima.“, ističe potpredsjednik DNS-a Odbora distrikta Brčko, Đorđe Samardžić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Đokovićeve sljedeće mete i brojke koje bi ga učinile besmrtnim

Novak Đoković je najbolji igrač svih vremena i ta rečenica već sada može da se izgovori bez ikakve...

BIJELJINA: KMF Radnik MD Shop srušio lidera

U susretu dvije prvoplasirane ekipe U-19 Premijer lige BiH, grupa Sjever, u Velikoj Brijesnici domaća ekipa FK Doboj...

SANKCIJE SRPSKOJ: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez

Stižu sankcije Srpskoj: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez Kristijan Šmit, kojeg Republike Srpska ne priznaje za visokog predstavnika...

BIJELJINSKOJ BOLNICI „SVETI VRAČEVI“ PRIZNANJE OPŠTINE PELAGIĆEVO (foto)

Na svečanoj akademiji povodom 30 godina od osnivanja opštine Pelagićevo, JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina dobitnik je priznanja...