Danas je održan sastanak Štaba za vanredne situacije, na kojem je bilo riječi o trenutnom stanju ali i o mjerama i aktivnostima koje predstoje u opštini Šamac:

Saopštenje za javnost Štaba za vanredne situacije prenosimo u cijelosti:

-Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, završeni su svi remonti na dalekovodima i na taj način otklonjeni veliki kvarovi.Ekipe Elektrodistribucije su na terenu s ciljem otklanjanja kvarova po pojedinačnim prijavama, odnosno na niskonaponskoj mreži. Građani mogu kvarove prijaviti na broj telefona 053/209-707.

-I danas su radnici JP „Slobodna zona“ na terenu s ciljem raščišćava i saniranja posljedica olujnog nevremena.

-U dogovoru sa gradonačelnikom Brčkog, sutra će nam kao vid pomoći ustupiti dio svojih kapaciteta iz JP „Komunalno Brčko“ kojim će se priključiti i radnici opštinske uprave kako bi ubrzali radove na uređenju grada.

Ovim putem pozivam građane koji su u mogućnosti, da se sutra u 07 časova na parkingu ispred starog Binga priključe akciji uređenja našeg grada.

-Takođe, sutra se uz pomoć pripadnika specijalne jedinice RUCZ nastavljaju radovi na stambenim zgradama na otklanjanju oštećenih dijelova krovne konstrukcije za koje postoji opasnost od pada i ugrožavanja bezbjednosti.

-Obavještavaju se građani da je utvrđena privremena lokacija za odlaganje otpada i šuta na platou ušća ispod dječijeg obdaništa iz razloga što je primjećeno da se šut nepropisno odlaže na lokacijama na kojima je to izričito zabranjeno i na taj način stvaraju divlje deponije.

Navedena lokacija od sutra će biti i posebno označena.

Manji dio otpada građani mogu da očiste i iznesu ispred svojih objekata koje će pokupiti radnici JP „Slobodna zona“.

-Po nalogu načelnika opštine tržišna inspekcija vrši obilazak i kontrolu stovarišta građevinskog materijala s ciljem da isti usljed velike potražnje materijala ne bi povećali cijene i na taj način znatno otežali položaj onih čiji su objekti stradali u olujnom nevremenu.

Kontrola će se vršiti u kontinuitetu i narednih dana.

-Na području opštine Šamac do kraja mjeseca jula otkazane su sve kulturne i sportske manifestacije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име