ŠAMAC: Otvorena šesta „Zimska čarolija na ušću“

Datum:

Share post:

Na gradskom trgu u Šamcu večeras je otvorena tradicionalna šesta po redu manifestacija „Zimska čarolija na Ušću“, koja će trajati do 4. januara.
Organizatori manifestacije, koju je pred nekoliko stotina Šamčana otvorio načelnik opštine Đorđe Milićević, jesu opština Šamac i šamački Centar za kulturu Šamac.

Na gradskom trgu postavljeno je 15 kućica u kojima se izlažu proizvodi Udruženja žena „Šamac“, „Brvnik“, Kolo srpskih sestara, „Ivanin zlatni vez“, „Djeca sunca“, Dječije obdanište, udruženja malih privrednika, pčelara i druga, a postavljena je i velika okićena jelka.

U okviru prvog dana „Zimske čarolija na ušću“, koja se održava u okviru projekta „Sjeverna kapija“, za građane je obezbijeđen bogat kulturno-zabavni program.

Večeras su nastupali Pjevačko društvo „Heruvimi“, učesnik emisije „Nikad nije kasno“ iz Šamca Nedim Ćoralić i mlada pjevačica iz Šamca Anđela Paležnica.

Kulturno-umjetnička društva sa šamačkog područja, čiji je nastup bio predviđen za večeras, publici će se predstaviti sutra.

Otvarajući manifestaciju, Milićević je rekao da mu je drago da je gradski trg šestu godinu zaredom mjesto okupljanja stanovnika šire regije.

– „Zimska čarolija na ušću“ je poslije banjalučke druga ovakva manifestacija u Republici Srpskoj po dužini trajanja. Trajaće 10 dana – istakao je Milićević.

On je rekao da su novina ove godine „Gastro susreti“ posne hrane i druženje sa tamburašima 4. januara, čime će ova manifestacija biti i zatvorena.

Direktor šamačkog Centra za kulturu Milanka Blagojević rekla je da je prisutno 15 izlagača i da će građani moći da uživaju tokom praznika u bogatom programu i onome što nude izlagači.

Manifestacija „Zimska čarolija na ušću“ dio je projekta „Sjeverna kapija“, koji će doprinijeti održivom razvoju opštine Šamac.

Njegova ukupna vrijednost je 187.000 evra, od čega su EU i Vlada Njemačke obezbijedile 150.000 evra bespovratnih sredstava, a ostalo je učešće opštine Šamac.

Projekat se realizuje u okviru šireg projekta „EU for biznis rikaveri“, čiji je cilj podrška i ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom kovida 19.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Film Marijane Nikolić, učenice Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine osvojio prvu nagradu na BH Festivalu jednominutnog filma za mlade (video)

Udruženje za podršku osobama sa mentalnim poteškoćama i invaliditetom "Menssana" iz Sarajeva nagradilo je Marijanu Nikolić, učenicu Tehničke...

Bijeljina bira najljepše dvorište, prostor ispred ZEV i javni prostor u mjesnim zajednicama

U okviru akcije „April - mjesec čistoće“, Grad Bijeljina će i ove godine birati najljepše dvorište, a tom...

Emodžiji i GIF-ovi su prošlost, WhatsApp sprema novu funkciju

Meta donosi funkciju AI stvaranja slika u realnom vremenu za WhatsApp. Ova opcija omogućava korisnicima da prave slike bazirane...

AGRO SAVJET: Kako se osloboditi puževa u bašti

Ako već nisu, puževi će uskoro otkriti vašu baštu i izabrati je za svoju trpezariju. Postoje načini da...