ŠAMAC: Đorđe Lukić osvojio zlato na turniru u šahu

Datum:

Share post:

Đorđe Lukić, mladi i perspektivni šahista ŠK “Svetozar Gligorić“ iz Bijeljine nastavlja uspjehe i niže pehare i medalje.

U Obudovcu kod Šamca juče (nedjelja. 05 februar 2023.) održan je  29. Svetosavski šahovski turnir “Obudovac 2023“.

Na ovoj međunarodnoj sportskoj manifestaciji je učestvovalo 55 šahista iz Republike Srpske  i Republike Hrvatske.

Prvo mjesto je osvojio perspektivni mladi šahista, dobojlija Đorđe Lukić koji ima 11 godina a takmiči se, odnosno nastupa već duži vremenski period za Šahovski klub “Svetozar Gligorić“ iz Bijeljine.

Đorđe Lukić koji je učenik 6. razreda OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“ u Doboju za osvojeno prvo mjesto je nagrađen pobjedničkim peharom i zlatnom medaljom.

BIJELJINA: Đorđe Lukić pobjednik šahovskog turnira u Hrvatskoj

Turnir se igrao u Domu kulture u Obudovcu  sa tempom igre od 10 minuta po igraču uz dodatak od 5 sekunde za svaki odigran potez (Rapid) .

Đorđe Lukić je nastupao u mješovitoj  grupi dječaka i djevojčica do 12 godina (M12 i Ž12) i osvojio je prvo mjesto u konkurenciji od 12  takmičara iz   Republike Srpske i Republike Hrvatske odigravši 7 partija bez poraza (7/7 Fišerovski rezultat).

Organizator 29. Svetosavskog šahovskog turnira “Obudovac 2023“ je bio šahovski klub “Crvena Zvijezda 1981“ iz Obudovca dok je generalni sponzor bila Opština Šamac.

Glavni sudija a ovoj međunarodnoj šahovskoj i sportskoj manifestaciji je bio Robert Tonković.

Đorđe Lukić je i u seprembru 2022. godine osvojio prvo mjesto u Republici Hrvatskoj na 1. Međunarodnom šahovskom turniru opštine Brestovac u Brestovcu, gdje je učestvovalo 66 takmičara iz Republike Hrvatske i Republike Srpske – BiH .

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...