SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Datum:

Share post:

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim odlukama o sankcijama Rusiji prije nego počnu da komentarišu postupke lidera opozicije iz Republike Srpske, poručio je Stevan Salatić, šef Sektora za politiku i medije SDS, odgovarajući na prozivke Radovana Kovačevića.

„Internet je pun slika lidera SNSD-a na NATO nosačima aviona, sve ključne dokumente na putu BiH ka NATO potpisali su zvaničnici SNSD-a Milorad Dodik i Nebojša Radmanović, svi znaju kako je SNSD prvi put došao na vlast na tenkovima SFOR-a. Pedi Ešdaun je bio politički mentor Milorada Dodika koji mu je doturao spisove sa imenima funkcionera SDS-a koje treba smijeniti. To javnost vrlo dobro zna i pamti“, naglasio je Salatić.

On je kazao da iako srpski član Predsjedništva BiH mjesecima ponavlja da BiH nije uvela sankcije, ove tvrdnje opovrgavaju i izvori iz Srbije ali i Evropska komisija koja je potvrdila da samo Srbija nije uvela sankcije Rusiji.

„Članovi „srpske reprezentacije“ nisu poduzeli ništa da institucionalno spriječe da BiH prati odluke Evropske unije po pitanju sankcija Rusiji. Dok jedno pričaju domaćoj javnosti, u institucijama BiH se prave ludi kad treba da ulože veto i suspenduju neke odluke. A sve to rade kako se ne bih zamjerili zapadnim mentorima koji su ih svaki put dovodili na vlast a poslednji put 2019. godine kada je SNSD pristao na MAP“, zaključio je Salatić.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Pojedini mediji u Bijeljini prave atraktivne naslove??? (foto)

Na meil adresu Redakcije portala Dešavanja u Bijeljini danas, 26. septembra 2022. godine u 17. 18 časova, je...

MAKSIMOVIĆ: Grad spreman za odgovornu i efikasnu primjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata (foto, video)

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskoj upravi bilo je riječi o jednoj od najaktuelnijih tema prethodnih...

MARKOVIĆ, PDP: Ubjedljiva pobjeda Jelene Trivić i Mirka Šarovića (foto, video)

Slaviša Marković, predsjednik GO PDP Bijeljina, na konferenciji za medije, zajedno sa kandidatima PDP u Izbornoj jedinici 6,...

„Elvako MetPro“ potpisao ugovor sa Italijanima vrijedan devet miliona KM, posao za novih 15 radnika

Rukovodstvo preduzeća „Elvako MetPro“ iz Bijeljine ozvaničilo je danas početak poslovanja sa državnom italijanskom kompanijom „Terna“ za koju...