Sajam ženskog preduzetništva u Bijeljini: ŠTO ZLATNE RUKE ŽENA NAPRAVE TO BOG POZLATI (foto)

Datum:

Share post:

Danas je po prvi put u našem Gradu organizovan Sajam ženskog preduzetništva.

Fokus je na ženama koje su se upustile u preduzetničke vode, registrovale svoju djelatnost i plaćaju sve obaveze koje im odgovarajući zakoni nameću.

Mora se imati u vidu da su to, u većini slučajeva, žene koje su istovremeno majke, sestre, supruge, ćerke- naše dame imaju mnogo uloga a ne zna se koja je uloga zahtjevnija i sve to postižu uz osmjeh.

Grad Bijeljina nastoji da, putem Javnih poziva, ispred Odjeljenja za privredu, a u skladu sa budžetskim okvirom, dodatno podstakne žene da se oprobaju u preduzetništvu i ekonomski jačaju i na taj način.

-Za ovu godinu je bilo planirano 500.000 KM za subvencionisanje otvaranja novih radnih mjesta, ali su od strane Skupštine ta sredstva značajno umanjena, te je na raspolaganju bilo samo 130.000 KM kasnije dodijeljenih odgovarajućim javnim pozivima, rekao je Gradonačelnik Petrović.

Petrović je najavio za sljedeću godinu da će predložiti više sredstava za ovu namjenu, jer se tako može očekivati otvaranje novih radnih mjesta.

U Bijeljini, inače, postoji preko dvije hiljade registrovanih preduzetničkih radnji.

-Treba pomjeriti i granicu za ulazak u sistem PDV-a sa sadašnjih 50.000 KM na 100.000 KM, a to bi omogućilo preduzetnicima da lakše posluju, a da država ostvaruje veće prihode putem poreza i samodoprinosa koji bi bili uplaćivani. Na taj način se smanjuje i „siva ekonomija“, kaže Petrović.

-Idemo dalje i da ovaj Sajam sljedeće godine bude organizovan na još većem i boljem nivou uz još veći broj preduzetnica, jer vrijedne ruke naših dama to zaslužuju, zakljućio je Gradonačelnik Bijeljine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS U NEDJELJU U BIJELJINI (foto)

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS BY BEAUTY BAR & HEDONIZAM  Za Vas smo spremili jednu divnu manifestaciju koju održavamo u...

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...

Gradska Boračka organizacija Bijeljina u nedjelju će obilježiti dan Bitke za Banj brdo

Tokom bitke na Banj brdu, 21. aprila 1993. godine, u jednom danu su poginula 33 borca, 32 ranjeno,...

Partijama iz budžeta 375,6 miliona KM

Političkim partijama u Bosni i Hercegovini sa svih nivoa vlasti, od 2004. godine, zaključno sa 2023. godinom isplaćeno...