Sa bivšim samo na piće (i to ako baš morate)

Datum:

Share post:

Treba da se vidite sa bivšim? Pa, ako ste u novoj vezi, pametnije bi vam bilo da odete samo na piće. Odlazak na ručak ili večeru bi mogao da vam napravi ozbiljan problem sa novim partnerom.

Ako planirate da se vidite sa bivšim partnerom, a u novoj ste vezi, odlazak na ručak ili večeru nije dobra ideja. Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da izlazak u restoran sa bivšim partnerom može da vam napravi ozbiljan problem u novoj vezi.

Tokom eksperimenta, studenti su zamoljeni da procene koliko bi bili ljubomorni ako bi se osoba sa kojom su u vezi bila u kontaktu sa bivšim partnerom pod različitim okolnostima.

Ispitanicima su predočeni različiti scenariji: dopisivanje mejlom, telefonski razgovor, odlazak na kafu ili piće i odlazak na ručak ili večeru, a od njih se očekivalo da svoja osećanja odrede na skali od jedan do pet, pri čemu je jedan "nisam uopšte ljubomoran/ljubomorna", a pet "užasno ljubomoran/ljubomorna".

TESTNA REKLAMA

Analiza dobijenih odgovora pokazala je da je zajednički obrok "okidač" za najsnažniji osećaj ljubomore, a najmanje ljubomore izaziva povremena razmena mejlova. Odlazak na jutarnju kafu je za nijansu manje "nevin" od telefonskog razgovora, ali se doživljava kao manje "strašan" od odlaska na ručak ili večeru.

Dakle, ako baš morate da se vidite sa bivšim, neka to bude odlazak na kafu. Sve više od toga moglo bi da izazove nesuglasice i probleme u odnosu sa vašim sadašnjim partnerom.

Izvor: mondo.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...