''S ljubavlju hrabrim srcima'': RS dobija prvu Banku humanog mlijeka

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je sa predstavnicama Udruženja roditelja prevremeno rođene djece u Republici Srpskoj „Mrvice“, na čiju inicijativu će, u okviru ovogodišnje humanitarne akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“, biti prikupljanja sredstva za pokretanje prve Banke humanog (majčinog) mlijeka u Republici Srpskoj.
 
Ovom prilikom, sagovornici su ukazali na važnost jačanja svijesti o potrebama prevremeno rođene djece, te izrazile uvjerenje da će ovogodišnja humanitarna akcija biti uspješno realizovana.
 
Prva Banka humanog mlijeka u Srpskoj biće osnovana u okviru Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, a osnovna namjera je da se prevremeno rođenoj i teškoj bolesnoj djeci, kojoj nije dostupno majčino mlijeko, osigura donirano humano mlijeko.
 
U okviru akcije, u periodu od 1. do 31. decembra 2020. godine, biće aktivan i m:tel humanitarni broj 1411. Pozivom na ovaj broj, građani će biti u prilici da podrže akciju sa 1 KM i na taj način daju svoj doprinos cjelokupnoj akciji.
 
Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena „S ljubavlju hrabrim srcima“ broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke a.d. Banja Luka.
 
S obzirom da zbog aktuelne epidemiloške situacije u Republici Srpskoj neće biti moguće održati donatorsko veče u formi velikog okupljanja u Banskom dvoru, ove godine će, tim povodom biti organizovan prikladan televizijski program.
 
Televizijska emisija, kao centralni događaj humanitarne akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“, biće emitovana na prvom programu Radio televizije Republike Srpske, kao i na Alternativnoj televiziji 27. decembra 2020. godine u večernjem terminu. Svim televizijskim stanicama koje iskažu želju da daju svoj doprinos humanitarnoj akciji kroz emitovanje televizijske emisije, biće omogućeno preuzimanje signala.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...