''S LJUBAVLJU HRABRIM SRCIMA'': Humanisti pomažu djeci sa smetnjama u razvoju – POZOVIMO 1411

Datum:

Share post:

Kampanja za humanitarnu akciju „S ljubavlju hrabrim srcima“ počinje sutra, a donatorsko veče pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović biće održano 22. decembra u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednice Srpske, M:tel humanitarni broj 1411 biće aktivan u periodu od 1. do 31. decembra ove godine. Pozivom na navedeni humanitarni broj građani će u ovom periodu biti u mogućnosti da podrže akciju sa jednom markom, a tokom donatorske večeri biće u prilici da razgovaraju sa nekim od poznatih ličnosti koje podržavaju akciju.

– Sredstva prikupljena u desetoj po redu, humanitarnoj akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“ biće iskorištena za izgradnju dnevnih centara za djecu sa smetnjama u razvoju u Banjaluci i Trebinju – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo račun posebnih namjena „S ljubavlju hrabrim srcima“ broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke a.d. Banja Luka.

Partneri predsjednice Republike i u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji su mladi umjetnici iz različitih dijelova Republike Srpske, koji će svojim umjetničkim performansom pokušati da zajedničkim snagama obezbijede pomoć za svoje drugare.

TESTNA REKLAMA

– Koristimo priliku da vas pozovemo da i vi date svoj doprinos u ovoj humanitarnoj akciji. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona 051/248-100.

Predsjednica Željka Cvijanović rekla je da mnoge porodice imaju problem kako da zbrinu djecu tokom cijelog dana, te da roditelji zbog svojih obaveza ne mogu da brinu o njima 24 časa.

– Zato smo se odlučili da pravimo dnevne centre u Banjaluci i Trebinju, a pomoći ćemo dnevne centre i u drugim gradovima i graditi nove – istakla je Cvijanovićeva.
 

Ona je pozvala građane da se priključe akciji i pozovu broj 1411 i pomognu u prikupljanju finansijskih sredstava za izgradnju dnevnih centara.

– Ovo je široka akcija i pozivam sve da i ove godine pokažemo solidarnost zato što to zaslužuju naša djeca i porodice. Sigurna sam da će akcija naići na široku podršku građana jer će znati da pomažu porodice koje će moći riješiti veliki problem – rekla je Cvijanovićeva u intervjuu objavljenom na sajtu predsjednika Republike Srpske.

Ona je dodala da su u centru interesovanja djeca kojima je potrebna pomoć, ali i njihovi roditelji zato što porodice zajedno nastoje da prevaziđu probleme.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

GRADONAČELNIK Bijeljine ODBIO da se pozdravi sa ministrom Pašalićem u rodnom Crnjelovu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, zajedno sa ministrom komunikacija i transporta BiH, Vojinom Mitrovićem i...

Premijer Srpske pozitivan na korona virus

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozitivan je na virus korona (SARS-CoV-2). Premijer Višković ima blage simptome virusa i...

Donijeta odluka o usvajanju i provođenju Plana integriteta u Osnovnom sudu u Bijeljini

Na osnovu Smjernica za izradu i provođenje plana integriteta u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, koje je usvojio...

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...