RŠUMOVIĆ U BIJELJINI: Vjerujem u knjigu i u današnjim vremenima

Datum:

Share post:

Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” u Bijeljini danas je, u prisustvu ogromnog broja mališana,  učitelja, građana, predstavljena knjiga Ljubivoja Ršumovića “Fazoni i fore 2”.

Ršumović, koji je poslije šest godina ponovo u Bijeljini, kaže da mu je u RS uvijek lijepo i da se raduje druženju sa mladim ljudima.

“U Bijeljini sam danas lepim povodom. U pitanju je druga knjiga “Fazoni i fore”, koju je objavila „Laguna“. Posle šest godina, ponovo sam ovde. U RS mi je uvek lepo. Naravno, sa decom imam jedan poseban odnos, naročito što se radi o knjizi koju je proslavila, na neki način, serija „Fazoni i fore“, koja je trajala 30 godina na RTS“, kaže Ršumović, koji napominje da su upravo mladi ljudi pomagali u stvaranju serije.

„Tražio sam od njih da mi ispričaju svoje cake, fazone i fore, tako da su oni, na neki način, saradnici i autori, uz mene. Kada kažem oni, mislim  uopšte na decu, na mlade ljude, a mislim i na svoja tri sina koji su dali ime ovoj seriji i koji su predložili da Raša Popov bude taj „ludi pronalazač“, kojeg sam ja izmislio. Pošto je moj deda živio u Čikagu, ja sam odlazeći tamo, kupio knjigu „Apsolutno ludi pronalasci“. Ja sam te, neke, lude pronalaske primenio ovde, neke i sam izmislio, neke sa djecom kreirao, i pisao to za Rašu Popova. Njemu do tada nije padalo na pamet da se bavi decom, bio je urednik naučnog programa u Televiziji Beograd. Kada sam mu ja ponudio ovo, on je rekao – zašto da ne. Tako je postao Raša pronalazač“, objašnjava Ršumović.

TESTNA REKLAMA

Kada je riječ o današnjem vremenu i djeci danas, Ršumović kaže da se sve mijenja, ali da on vjeruje u knjigu.

„Knjiga postoji dve i po hiljade godina, u raznim oblicima. Kompjuter postoji 30, 40 godina i usavršava se, ali mislim da ne može da pobedi knjigu. To je trenutna fascinacija.  Je se sećam, bio sam brucoš, kada se pojavio prvi televizor u Knez Mihajlovoj, u izlogu jedne radnje. Išli smo uveče da gledamo kroz staklo to čudo. Novinari su govorili tada – gotovo je sa pozorištima, gotovo je sa bioskopima, to ćemo sve imati i u kući. Evo, prošlo je od tada 70 godina, a imamo i bioskop i pozorište“, napominje Ršumović.

Današnjoj promociji u Bijeljini prisustvovao je ogroman broj mališana, koji nisu krili zadovoljstvo i radost zbog druženja sa Ršumovićem. Većina njih, kako kažu, upoznati su sa njegovim radom i vole njegove pjesme.

 „Danas ću da uživam. Zaista volim Ršumovića i njegove pjesme, a  dosta toga smo radili i u školi“, kaže Mihajl Ivošević iz OŠ „Vaso Pelagić“ iz Pelagićeva.

Sara Bratić iz OŠ „Sveti Sava“ Bijeljina kaže da se u školi upozanala sa radom Ljubivoja Ršumovića.

„U školi smo čitali njegove pjesme. Sve mi se to dopada. Volim da čitam, a volim i srpski jezik“, kaže Sara.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Preko 30 delegacija iz zemlje i regiona na prijemu u Gradskoj upravi Bijeljina povodom slave grada

U organizaciji Grada Bijeljina danas je u Gradskoj upravi organizovan prijem povodom gradske slave, praznika posvećenog Svetom Pantelejmonu,...

Vasilije Perić čestitao slavu Grada Bijeljina – “Da nastavite velika djela Bijeljine i Semberije“

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je građanima i rukovodstvu Bijeljine slavu grada Svetog Pantelejmona. -Velika je čast što...

DIMITRIJEVIĆ, GORAŽDEVAC: Bratska Povelja između Bijeljine i Goraždevca pokazala je dobar put, saradnju i dobru vezu među nama (foto)

U Gradskoj upravi Grada Bijeljina, večeras je organizovan prijem za delegacije diplomatsko-konzularnih predstavništava i bratskih i prijateljskih gradova....

ĐURĐEVIĆ: Nadam se da ćemo još dugi niz godina slaviti našu slavu sa još više prijatelja (foto)

U Gradskoj upravi Grada Bijeljina, večeras je organizovan prijem za delegacije diplomatsko-konzularnih predstavništava i bratskih i prijateljskih gradova....