RSS se širi i na Ugljevik – održan sastanak povodom osnivanja Opštinskog odbora (foto)

Datum:

Share post:

RSS se širi i na Ugljevik – održan sastanak povodom osnivanja Opštinskog odbora

U Ugljeviku je održan prvi sastanak povjereništva Republičke stranke Srpske /RSS/ čiji je cilj osnivanje Opštinskog odbora /OO/ RSS Ugljevik, a lider ove stranke Slavenko Ristić izjavio je da nova politička snaga iz Bijeljine, nakon otvaranja kancelarija u Brčkom i Bratuncu, dobija ozbiljne temelje i u ugljevičkom kraju.

– U Ugljeviku smo imali veliku podršku na prethodnim izborima, kada sam izabran za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i sada sa dobrim i vrijednim ljudima iz ovog i okolnih mjesta nastavljamo dalje naš predan rad. Nije nam cilj da politiku koristimo kao izvor egzistencije, nego da stvorimo uslove da mladi dođu do izražaja – istakao je Ristić.

Jedan od članova povjereništva za osnivanje OO RSS Ugljevik Darko Milanović rekao je da je pred RSS ozbiljan posao, ali da mu je drago što je dio ove porodice. – Inače radim u školi, oženjen sam i otac troje djece, a hvala Bogu i četvrto je na putu.

Upoznavši gospodina Slavenka Ristića shvatio sam da se vrijedi boriti za budućnost naše djece, da ostaju na svojim ognjištima, a ne da nas napuštaju – poručio je Milanović.

Republičkoj stranci Srpske u Ugljeviku pristupio je i odbornik u Skupštini opštine Ugljevik Milan Vićić, rodom iz Bogutovog Sela. – Deset godina se bavim politikom i smatram da ću svoje iskustvo iskoristiti da RSS u Ugljeviku organizujemo kao čvrst politički subjekt. Inače sam zaposlen u RiTE Ugljevik kao poslovođa u jednom sektoru – naveo je Vićić.

 

Generalni sekretar RSS Stojan Krunić, koji je povjerenik za osnivanje OO RSS Ugljevik, naglasio je da je u ovoj opštini okupljen kvalitetan tim ljudi, različitih profesija, koji su u RSS prepoznali stranku budućnosti.

– O ozbiljnosti namjere da RSS bude važan politički faktor u Ugljeviku govori činjenica da je stranka već obezbijedila reprezentativan lokal na trgu u centru opštine, gdje će se nalaziti sjedište Opštinskog odbora. Povjeriništvo će u naredna dva do tri mjeseca organizovati sve što je neophodno za održavanje osnivačke skupštine, na kojoj će biti biran predsjednik Opštinskog odbora i rukovodstvo, a nakon toga, jedan od prioriteta biće predlaganje kandidata za lokalne izbore 2024. godine – kaže Krunić.

Članovi povjereništva za osnivanje OO RSS Ugljevik su Miladin Ristić, Milan Vićić, Miko Jović, Darko Milanović, Mladen Ristić, Živan Krstić, Milan Radić, Lazar Mitrović i Ljubica Ristić.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Palata Republike Srpske u bojama ruske zastave

U čast pobjede Vladimira Putina na predsjedničkim izborima kao znak prijateljstva Srpske i Ruske Federacije, Palata Republike večeras...

I DALJE TRAJE ŠTRAJK: Rudari traže SMJENU uprave RiTE (foto)

U RiTE Ugljevik i danas (18. mart 2024.) traje štrajk rudara, koji održavaju minimalni proces proizvodnje. Rudari zbog novonastale...

NIKOLA DRLJIĆ: Zlatno dijete bijeljinske odbojke (foto)

Odbojkaški klub Radnik je prošle godine postigao najveći uspjeh u istoriji kluba. Jedan od najzaslužnijih za ispisivanje najljepših...

Neškovićev prijedlog Zakona o Ustavnom sudu BiH PREKINUO SJEDNICU Doma naroda BiH (foto)

PREKINUTA SJEDNICA DOMA NARODA Bura zbog Neškovićevog zakona o Ustavnom sudu BiH, Bošnjaci izašli iz sale Predsjedavajući Doma naroda...