– Politika treba da služi ljudima, a ne ljudi politici. To moramo da promijenimo – poručio je sinoć u Ugljeviku predsjednik Republičke stranke Srpske /RSS/ Slavenko Ristić na predstavljanju kandidata te stranke za odbornike i načelnika Opštine Ugljevik.

Poželivši sreću i uspjeh na izborima svim kandidatima RSS-a, Ristić je rekao da se ta stranka ne igra ljudima, ne pravi političke kalkulacije i ne daje prazna obećanja.

– Uvjeren sam da će RSS u Ugljevik donijeti promjene i vratiti našim ljudima vjeru i nadu da će živjeti realno bolje i srećnije, svoji na svome! Siguran sam da će građani ove Opštine, u kojoj se rodio moj otac i za koju sam emotivno vezan, prepoznati kvalitet u našim kandidatima i da će RSS ovdje imati dobre rezultate – poručio je Ristić.

Zahvaljujući se predsjedniku RSS-a na časti i povjerenju, kandidat za načelnika Opštine Ugljevik Gorica Rikić rekla je da je motivisana da promijeni politike koje uskraćuju građanima najosnovnija ljudska prava.

– Hajde da se ne lažemo. Ovo nije život, ovo je puko preživljavanje. Imamo potpuno neuređen sistem, koji uništava porodice, što me kao kćerku, majku i suprugu najviše boli. Oduzeto nam je pravo na rad, pravo na uredan i bezbrižan život, pravo da osnivamo porodice, pravo da budemo oslonac našim roditeljima onda kada njima najviše treba. Šta to sami sebi radimo?! – upitala je Gorica Rikić u svom emotivnom obraćanju, praćenom velikom podrškom prisutnih građana Ugljevika.

Ističući da se mora mijenjati sistem u kome institucije služe pojedincima, a ne građanima, kandidat RSS za načelnika Opštine Ugljevik poručila je da će se boriti protiv namještenih konkursa, zapošljavanja podobnih i poslušnih, kao i sveprisutne korupcije.

– Kako je zapisao Ivo Andrić – dok god ima mraka, ima i svanuća. RSS je naše okrilje i naša kuća. Samo je jedan dan, 6. oktobar, potreban da se stvari počnu mijenjati. Zajedno s vama, ujedinjeni, možemo realno bolje! – poručila je Gorica Rikić građanima Ugljevika.

Predsjednik Opštinskog odbora RSS-a i nosilac liste odborničkih kandidata Miko Jović, rekao je da je uvjeren da će RSS nakon lokalnih izbora biti snaga koja će učestvovati u donošenju odluka u Ugljeviku.

– Imamo volju da promijenimo mnogo toga. Dajte nam šansu jer mi to i hoćemo i možemo – zaključio je Jović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име