„Stanje sa zalihama uglja u RiTE Ugljevik jeste složeno, ali nije alarmantno niti zabrinjavajuće, kako se to ovih dana moglo čuti u medijima“, rekao je Diko Cvijetinović, v.d. direktora RiTЕ Ugljevik, te poručio radnicima i građanima da nemaju razloga za zabrinutost.

„Ne želim da krijem da je situacija složena, kao što neću da krijem ni zašto je tako. Prije svega, imali smo razdoblje od 2018. do 2022. godine, kada se eksproprijacija nije radila onom dinamikom kojom je trebala. Mi smo radili u punom kapacitetu na eksproprijaciji i naravno da smo došli u jednom momentu u situaciju vezano za otkrivku da smo imali nešto manje količine uglja i nešto lošije pozicije“, rekao je Cvijetinović.

Prema njegovim riječima, do smanjenja količine uglja na depou došlo je i usljed povećane potrošnje u prethodnom periodu.

„Zbog prelaska na Ugljevik Istok imamo nešto drugačiji sastav uglja i samo od remonta, negdje od kraja jula, do 30. septembra imali smo veću potrošnju za oko 100.000 tona uglja i to je jedan od razloga zašto na depou nemamo neke količine uglja koje su uobičajene“, rekao je Cvijetinović i dodao da se situacija ubrzano stabilizuje.

Diko Cvijetinović, v.d. direktora RiTЕ Ugljevik

Kako su istakli iz Uprave RiTE Ugljevik, stanje na depou danas je već dosta bolje nego ranijih dana. Dvije pozicije za eksploataciju uglja su aktivne i neće biti problema sa snabdijevanjem do kraja godine, a Preduzeće se priprema i za stvaranje zaliha do remonta koji je planiran za 1.april 2025.godine.

Iz Uprave RiTE Ugljevik poručuju i da su u stalnom kontaktu sa radnicima, te da se redovno obilaze lokacije na kojima se vrši eksploatacija uglja. Iako ova godina predstavlja jednu od najsloženijih za poslovanje Preduzeća, ističu da su uspjeli da se izbore sa izazovima.

„Radi se u punom kapacitetu i nema potrebe za panikom koja se ovih dana stvara, a nadamo se da ćemo do kraja godine ispuniti sve ciljeve koje smo zacrtali“, poručili su iz RiTE Ugljevik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име