Lomljenjem slavskog kolača i svečanim ručkom sa radnicima, kolegama, saradnicima i prijateljima, RiTE Ugljevik obilježio je slavu Svetog Stefana Dečanskog, gdje je istaknuto da je RiTE važan dio energetskog sistema Republike Srpske.

Slavski kolač i pšenicu osveštao je Episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije, uz sasluženje sveštenstva.

Episkop je čestitao direktoru RiTE Ugljevik Diku Cvijetinoviću i prisutnim članovima uprave i radnicima krsnu slavu ovog preduzeća, podsjećajući prisutne na podvige svetog Stefana Dečanskog prizivajući molitveni blagoslov svetitelja na prisutne, kao i na sav srpski narod.

Cvijetinović rekao je da je ovaj energetski gigant Republike Srpske uspješno poslovao i da će do kraja godine ispuniti plan proizvodnje.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić istakao je da će i ova godina u poslovanju RiTE Ugljevik biti stabilna uz finansijski pozitivan rezultat.

„RiTE je učinila maksimalne napore da dokaže da se može uspješno poslovati i kada su uslovi otežani. Naš sistem elektroprivrede posluje na principu solidarnosti i mi smo i do sada imali brojne izazove za proteklih skoro 40 godina rada termoelektrane u Ugljeviku. Vjerujem da ćemo kao Republika svoje obaveze izvršiti, da ćemo pri tome imati razumijevanje i druge strane prema kojoj imamo obaveze, a to je `Elektrogospodarstvo Slovenije. Najvažnije je da osiguramo i u narednom periodu da se nastavi nesmetana proizvodnja u ovom objektu, što je zadatak uprave ovog, ali i matičnog preduzeća, da se osiguravaju dovoljne količine električne energije za naše domaće tržište, ali da se pomogne da ostvarimo i proizvodnju koja će omogućiti izvoz i prodaju na inostranom tržištu kao dodatne prihode za sav naš sistem“, objasnio je Đokić.

MINISTAR ĐOKIĆ: Uspješno poslovanje RiTE Ugljevik

 

Uprkos svim teškoćama, ministar predviđa da će biti dovoljno snage i znanja da se odgovori budućim izazovima.

Izvršni direktor za proizvodnju uglja i razvoj Rudnika Dragiša Vidaković rekao je da su započeli radovi na novom površinskom kopu Ugljevik – istok jedan i da Rudnik uglja ima dobru i kvalitetnu mehanizaciju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor. desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име