RiTE Ugljevik obilježava Dan rudara

Datum:

Share post:

Danas se u Rudniku i termoelektrani Ugljevik obilježava Dan rudara, Sveta Velikomučenica Varvara. Ove godine rudarski praznik se obilježava radno i skromno u skladu sa mjerama za suzbijanje pandemije korona virusa.

Na rudniku, PK “Bogutovo Selo”, ističu da će plan otkrivke za 2020. godinu od 10.375.000 m3 čvrste mase biti ostvaren, dok će proizvodnja uglja od oko 2.000.000 tona biti za oko 13% iznad planirane.

Takođe ističu da je od 1978. godine, kada je otvoren PK”Bogutovo Selo” zaključno sa 2020. godinom ukupno  otkopano oko 306 miliona kubnih metara otkrivke i 55 miliona tona uglja.

Povodom obilježavanja Dana rudara, Rade Kosanović, rukovodicac radne jedinice Rudnik u „Rudniku i termoelektrani Ugljevik“ ističe: “Bilo je teško raditi u uslovima izazvanim pandemijom COVID-19, jer je trebalo ispoštovati mjere kojima bi se zaštitili radnici, a ujedno i ostvariti proizvodnju koja bi omogućila nesmetan rad Termoelektrane. U tome smo uspjeli pravovremenim uvođenjem propisanih mjera i velikim zalaganjem i požrtvovanošću naših radnika. U toku ove godine nastavljen je investicioni ciklus nabavke, odnosno obnove rudarske mehanizacije i postrojenja. U ovoj godini smo nabavili; četiri dampera za transport uglja, jedan grejder, jedan turnodozer, dva namjenska vozila za polivanje trase,  jednu polumobilnu sekundarnu drobilicu za ugalj.

TESTNA REKLAMA

Pored nabavljene mehanizacije i postrojenja, u toku su i investicije na: izgradnji servisnog objekta, izgradnja hidrotehničkih objekata, te  nabavci  dva  bagera, tri buldozera  i   transportera sa gumenom trakom“.

Kosanović posebno naglašava da je realizovan dio rudarskih radova na otvaranju  PK”Ugljevik Istok 1”..

“U ovoj godini smo na  budućem površinskom kopu ostvarili oko  2.400.000 m3 čvrste mase otkrivke. Ovo je zamjenski objekat za PK”Bogutovo Selo” za  proizvodnju uglja za Termoelektranu Ugljevik i široku potrošnju u periodu od 2022. do 2036. godine.

Planirana proizvodnje na našem rudniku za 2021. godinu je : 8.030.000 kubnih metara otkrivke  i  1.953.287 tona uglja, kao  i nastavak radova na otvaranju PK”Ugljevik Istok 1”, ističe tehnički rukovodilac rudnika Dimšo Milošević.

Svim zaposlenim u Rudniku Ugljevik, kao i svim rudarima u Republici Srpskoj, čestitamo Dan rudara, Svetu Velikomučenicu Varvaru sa rudarskim pozdravom: SRETNO!

Dešavanja u Bijeljini
​Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆ U BIJELJINI: Gradonačelnik Petrović se odlično nosi sa svim izazovima koji potiču iz domena politike (foto)

Pantelinskoj duhovnoj večeri u Bijeljini, prisustvovala i potpredsjednik PDP RS i kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić koja...

BIJELJINA: Održano Pantelinsko duhovno veče (foto)

Večeras je u Bijeljini u Centru za kulturu "Semberija" održano Duhovno veče u sklopu Pantelinskih dana. Duhovnoj večeri...

BIJELJINA: Delegacija SPS na manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče“

Delegacija SPS Bijeljina prisustvovala je večeras kulturnoj manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče” u Bijeljini. Delegaciju bijenskog SPS su predvodili dr...

ŠAROVIĆ U BIJELJINI: Semberija ima veliki potencijal da bude najrazvijenija regija u BiH (foto)

Mirko Šarović, predsjednik SDS RS i kandidat za Srpskog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima, prisustvovao je večeras...