RiTE “Ugljevik“ – Ekološka dozvola za ugljevičke kopove na pet godina

Datum:

Share post:

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske odobrilo je objedinjenu ekološku dozvolu ugljevičkim kopovima na period od pet godina, objavljeno je u mjesečnom listu Rudnika i Termoelektrane /RiTe/ “Ugljevik”.

Ministarstvo je odobrilo ovu dozvolu nakon što je RiTE “Ugljevik” zatražio obnovu ekološke dozvole koja je istekla početkom maja za površinski kop “Ugljevik Istok 1”.

Iz RiTe ističu da dobijanje ove dozvole nije formalnost i da je neophodno ispuniti određene uslove.

“Ekološka dozvola daje smjernice i nalaže mjere koje moramo ispunjavati u kontinuitetu narednih pet godina kako bismo pokazali da smo odgovorni prema sebi, prirodi, a i društvu u cjelini”, navode iz RiTe.

TESTNA REKLAMA

Iz RiTe napominju da su ispunjeni svi propisani parametri za izdavanje ekološke dozvole.

“Ekološka dozvola je pravni akt koji je propisan Zakonom o zaštiti životne sredine i čiji je cilj visok nivo zaštite životne sredine u cjelini – vazduha, vode i zemljišta i neophodna je za rad bilo kog proizvodnog objekta, a naročito velikih objekata koji u znatnoj mjeri svojom aktivnošću narušavaju biodiverzitet i izgled okoline”, dodaju iz RiTe.

S obzirom na to da su industrijski krug, servisni objekat, drobilična postrojenja, objekti za tretman otpadnih voda, dizel stanica, magacini, upravna zgrada, postrojenje za obogaćivanje uglja i drugi objekti koji su u funkciji rada samog kopa obuhvaćeni ekološkom dozvolom za površinski kop `Bogutovo Selo`, koja ističe u septembru sljedeće godine, Služba za rekultivaciju i upravljenje otpadom Rudnika zahtijevala je objedinjavanje ekoloških dozvola, što je Ministarstvo i uvažilo, navodi se u tekstu.

 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Trivićka i Šarović žive u virtuelnom svijetu

Reagovanje SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Gradski odbor SNSD Bijeljina izražava ozbiljnu zabrinutost da su i Mirko Šarović i...

Dunja Vukšić iz BK “Radnik“ Bijeljina na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Turskoj

Bokserska nada Dunja Vukšić iz BK "Radnik" Bijeljina predstavljaće Bijeljinu i Republiku Srpsku na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u...

Produženo vrijeme brisanja poruke na WhatsAppu

Ukoliko se nađete u situaciji da ste na WhatsAppu poslali neku neprikladnu poruku pogrešnoj osobi, sada ćete imati...

AGRO SAVJET: Kada i kako se vrši skidanje lišća paradajza

Oplodnja i skidanje lišća paradajza – Početno skidanje lišća paradajza obično se vrši kada biljka pređe metar visine.  U...