RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Datum:

Share post:

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada nije postopjala u njegovim rodnim Milićima.

Sticajem okolnosti, razredni starješina mu je bio Neđeljko Panić, tada trener u Proleteru i odmah je na đačkim takmikčenjima zapazio Ristin talenat te ga doveo na trening u Dvorove. Malo po malo Risto je sve više pokazivao svoj talenat i onda je u prvenstvu 1968/1969 godine uvršten u prvi tim Prolertera sa samo navršenih šesnaest godina uz specijalni ljekarski pregled.

Prvu utakmicu je odigrao u Ugljeviku, sa Rudarom i to na starom igralištu u Ugljeviku, gdje je umjesto trave bila šljaka, a onda nastupao za Proleter sve do 1974. godine kada je napustio Bijeljinu i vratio se u Miliće.Tokom svoje karijere u Dvorovima je odigrao stotinjak utakmica, što prvenstvenih, kup tako i prijateljskih i postigao 15-16 pogodaka od kojih su neki bili i značajni.Treba istaći da je Risto bio član slavne generacije Proletera koja se 1972. godine plasirala u 3. Ligu SFRJ.

Svoju poslednju utakmicu za Proleter je odigrao u Zvorniku protiv Drine u kojoj je , nažalost, rezultat bio 4:0 za domaćina.

Risto je i dalje ostao privržen prema  Proleteru i Dvorovima i ta veza traje i dalje a on je uvjek rado viđen gost u Dvorovima u koje ćesto dolazi na druženje veterana i evociranje lijepih uspomena. Glavna je spona u prijateljstvu Proletera i FK “Milića.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vukota Govedarica izabran za predsjednika OO SDS Gacko

Vukota Govedarica izabran za predsjednika OO SDS Gacko Skupština opštinske organizacije SDS Gacko tajnim glasanjem, jednoglasno je izabrala Vukotu...

BIJELJINA: U Banji Dvorovi otvorena II međunarodna likovna kolonija (foto)

Večeras je u restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi svečano otvorena II međunarodna likovna kolonija u organizaciji...

SPKD „PROSVJETA“ IZ LOPARA NASTUPILO NA SMOTRI FOLKLORA U VOĆINU

NASTUP NA SMOTRI FOLKLORA U VOĆINU Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Lopara je učestvovalo na 12. Smotri...

U Zvečanu ima ranjenih, KFOR stoji ispred opštine

U današnjim sukobima u Zvečanu između pripadnika Kfora i srpskog naroda ima mnogo povređenih sa obe strane, javlja...