Revizori otkrili da je bolnica u Bijeljini koštala više od 36 miliona evra

Datum:

Share post:

Glavna služba za reviziju javnog sektora RS otkrila je da je gradnja bolnice u Bijeljini koštala više od 36 miliona evra, koliko je zvanično rečeno prilikom otvaranja ove zdravstvene ustanove u julu 2013. godine.

Ipak, ni revizori nisu napisali koliko je tačno koštalo, nego su konstatovali da je Ministarstvo zdravlja RS prošle godine, kada je ministar bio Dragan Bogdanić, firmi “Vamed” iz Beča, sa stavke “ostali izdaci” plaćen milionski iznos po osnovu arbitražnog spora.

– Ostali izdaci Ministarstva zdravlja RS su iskazani u iznosu oko 2,7 miliona KM, od čega na fondu 01 u iznosu od 2,6 miliona KM i na fondu 03 u iznosu od 103.221 KM. Izdaci na fondu 01 najvećim dijelom se odnose na izdatke po osnovu arbitražnog spora oko dodatnih radova i zateznih kamata sa izvođačem radova “Vamed” Beč, po osnovu Ugovora o realizaciji projekta “Projektovanje, izgradnja i opremanje Nove bolnice u Bijeljini” – naveli su revizori.

Napominju da je ugovor sa kompanijom “Vamed” zaključen 2009. godine, a tada je ministar zdravlja bio Ranko Škrbić.

TESTNA REKLAMA

Osim toga, revizija je otkrila i da je Ministarstvo zdravlja prošle godine vratilo Ministarstvu spoljnih poslova Švajcarske 103.221 KM jer nisu utrošili novac po osnovu projekta rekonstrukcije JU Zavod za forenzičku psihijatriju Sokolac.

Glavna služba za reviziju javnog sektora RS ocijenila je s rezervom prošlogodišnje finansijsko poslovanje Ministarstva zdravlja RS, dok su pozitivno ocijenili usklađenost s propisima.

Preporuke revizora se odnose na računovodstveno evidentiranje imovine, regulisanje jednog ugovora o zakupu imovine, te je preporučeno da se prijem radnika na određeno vrijeme obavlja u skladu sa zakonskim propisima i da se grantovi dodjeljuju na osnovu jasno utvđrenih kriterijuma.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

PROMOTIVNI FILM O OPŠTINI – “Lopare majevička oaza“ (video)

Ove godine o opštini Lopare je snimljen promotivni film pod nazivom „Lopare majevička oaza“. Načelnik opštine Lopare Rado Savić...

U OBUDOVCU KOD ŠAMCA ODRŽANA TRADICIONALNA DESETA „KOTLIĆIJADA“

U Obudovcu na „Jekića jezerima“ održana je tradicionalna deseta „Kotlićijada“, gdje su u spremanju vrsnih i ukusnih kotlića...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: NEMOJTE NAM OTIMATI POBJEDU

Ekipa Zvijezde 09 odigrala je neriješeno 1:1 sa ekipom Kozare, a nakon meča vidno ljut i izrevoltiran sudijskom...

Da pređemo na TI – ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: “Istina je negdje između“ (video)

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević, bio je gost emisije “Da pređemo na TI”. Đurđević je za portal...