RESTRIKCIJE OD FEBRUARA Fejsbuk i Instagram ograničavaju pristup podacima tinejdžera

Datum:

Share post:

Fejsbuk i Instagram će pooštriti ograničenja koja se odnose na podatke o tinejdžerima kako firme ne bi mogle da ih koriste za usmjeravanje oglasa ka toj populaciji.

Saopštila je ovo matična kompanija platforme, Meta, prenosi Gardijan.

Od februara oglašivači više neće moći da vide pol mladih korisnika ili vrstu njihovih postova, kao način usmjeravanja oglasa na tu kategoriju, rekli su u kompaniji.

Meta je, takođe, potvrdila da će u martu biti uvedene nove kontrole koje će tinejdžerima omogućiti da uđu u podešavanja obje aplikacije i izaberu da „manje vide“ određene vrste reklama.

TESTNA REKLAMA

Kako je navedeno, zahvaljujući pojačanim ograničenjima, samo starost i lokacija korisnika će se koristiti za prikazivanje reklama.

Mnogi aktivisti koji se bave bezbjednošću na mreži kažu da platforme društvenih mreža moraju da učine više da kontrolišu vrste reklama koje se prikazuju mlađim korisnicima, rekavši da neprikladni oglasi mogu da izazovu isto toliko štete kao i uvredljivi  sadržaji koje postavljaju drugi korisnici.

– Kao dio našeg kontinuiranog rada na tome da naše aplikacije budu prikladne za uzrast tinejdžera, unosimo dalje izmjene u njihova iskustva sa oglasima. Shvatamo da tinejdžeri nisu nužno osposobljeni kao odrasli da donose odluke o tome kako se njihovi onlajn podaci koriste za oglašavanje – objavila je Meta na svom blogu, prenosi Gardijan.

Meta je ranije uvela ograničenja koja sprečavaju oglašivače da ciljaju tinejdžere sa oglasima na osnovu njihovih interesovanja i aktivnosti, a iz kompanije poručuju da su najnovija ažuriranja došla kao posljedica istraživanja o ovom pitanju i stručne analize, kao i globalne regulative.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: tanjug.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MALO SUTRA: Dodik o zabrani tri prsta – Mogli bi zabraniti i ljubljenje tri puta i da se krstimo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je besposlen mozak đavolje igralište i da u duhu te...

Usvojena SARAJEVSKA DEKLARACIJA koja osuđuje dizanje tri prsta NENADA NEŠIĆA!?

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija,...

DVOROVI: Učenici generacije kumovali na školskoj slavi! (foto)

JU OŠ "Dvorovi" u Dvorovima proslavila je školsku slavu Svetog Savu. Prigodnom programom prisjetili su se lika i djela...

SVETI SAVA SVEČANO OBILJEŽEN U ŠKOLAMA NA MAJEVICI (foto)

Školska slava Sveti Sava i ove godine tradicionalno je proslavljena u centralnim osnovnim školama i njihovim područnim odjeljenjima...