Republika Srpska mora da iskoristi svoje potencijale

Datum:

Share post:

Кandidat za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić rekla je danas u Pelagićevu da je to poljoprivredni kraj pun potencijala, ali i da poljoprivrednici i tu i u svim dijelovima Republike Srpske dijele iste ili slične probleme: – To su, prije svega, način dodjeljivanja podsticaja. To se mora zakonski urediti i biće uređeno.

Republika Srpska može da prehrani mnogo više stanovništa nego što imamo. Na sceni je nekontrolisani uvoz, odnosno mnogo toga se uvozi što bi moglo biti proizvedeno kod nas. Mi imamo mnogo šansi u poljoprivredi. Pogledajmo globalnu scenu i vidjećemo da je hrana nešto o čemu se vodi polemika na svjetskom nivou. Republika Srpska mora da iskoristi svoje potencijale u ovoj oblasti – rekla je Trivićeva.

Ona je istakla da na izborima očekuje pobjede na sva četiri nivoa: za predsjednika Republike Srpske, srpskog člana Predsjedništva BiH, za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

TESTNA REKLAMA

– Imamo i odličnog kandidata za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Pelagićeva, Vasu Šarkanovića. S druge strane, SNSD nudi gospodina Perkunića, čovjeka koji je tokom mandata mijenjao stranke, služio za političku trgovinu i potkusurivanje. To pokazuje sav besmisao njihove politike i to ko su oni, a ko mi. Zato ja pozivam narod Pelagićeva da glasa za našeg Vasu, kandidate sa liste PDP-a ili stranaka iz našeg koalicionog političkog bloka – poručila je Trivićeva.

Nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu Repblike Srpske za IJ 6 Slaviša Marković rekao je da u Pelagićevu očekuje pobjede Mirka Šarovića, kao i za liste za NSRS i PD PS BiH.

– Naravno, prije svega, očekujem pobjedu Jelene Trivić za predsjednika Republike Srpske, i u Pelagićevu i u cijeloj Republici. Sva istraživanja koja imamo, a koja ima i režim, pokazuju da je njega pobjeda neupitna. Izbor za 2. oktobar nikada nije bio lakši: imamo koncept pravde i poštenja koji predvodi Jelena Trivić i koncept korupcije i lošeg vođenja Republike, koji predvodi Dodik i nesposobni režim – rekao je Marković. 

Siniša Golić, nosilac liste za PD PS BiH za Izbornu jedinicu 2, istakao je važnost listi za Parlamentarnu skupštinu BiH:

– U zajedničkim institucijama se čuva i brani Republika Srpska, ali i naš preostali narod, zemlja i svetinje u Federaciji BiH – poručio je Golić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Ljubiša Petrović na čelu organizovanog odlaska na proteste opozicije u Banjaluku (foto, video)

Danas je u Bijeljini organizovan odlazak na najavljene proteste opozicije u Banjaluku. Kako je rekao Gradonačelnik Bijeljine i...

SNSD BIJELJINA: Ljubiša Petrović poziva na bojkot NSRS – DA LI SI SVJESTAN ŠTA RADIŠ?

Saopštenje GrO SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Savezu nezavisnih socijaldemokrata je samo na tri biračka mjesta u Bijeljini upisano...

KMF Radnik Bijeljina – Plavi igraju test utakmice

Do početka Premijer futsal lige BiH je ostalo još desetak dana, pa sve ekipe testiraju svoju formu i...

NAJAVA ZA NOVI BROJ ,,SEMBERSKIH NOVINA“

U novom broju, ,,Semberskih novina'', koji je na kioscima, možete pročitati: 1. Kako je glasao narod Semberije i koji...