Proteklog vikenda u Olbii (Sardinia – Italija) održano je Mediteransko karate prvenstvo za kadete, juniore i seniore – pojedinačno i ekipno.

Učešće 450 sportista iz 18 zemalja učinilo je ovogodišnji Mediteranski šampionat najmasovnijim u istoriji, a među svim učesnicima u sastavu ženske kadetske Reprezentacije Bosne i Hercegovine našle su se kadetkinje kk“UNSU“ iz Bijeljine: Marija Gavrilović i Mia Milica Vujić.

Najprije su obe nastupale pojedinačnoj konkurenciji, gdje nisu uspjele doći do značajnijeg plasmana. Nakon toga, poslednjeg dana takmičenja u ekipnom dijelu, osvojile su bronzanu medalju za Reprezentaciju BiH. Pored naših kadetkinja ženski kadetski tim BiH činile su još Aščić Šejla i Muratović Džejna iz Tuzle. Uz reprezentacije Kipra, Portugala i Španije naše kadetkinje su se svrstale u red najboljih na mediteranu što je svakako veliki uspjeh.

Reprezentacija BiH🇧🇦 je na ovom mediteranskom šampionatu nastupala sa 37 takmičara u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj muškoj i ženskoj konkurenciji, a krajnji bilans uspjeha su: dvije srebrne i dvanaest bronzanih medalja.

Želimo istaći rezultat muške seniorske Reprezentacije koja je u meču za treće mjesto ostvarila veliku pobjedu protiv Francuske🇨🇵, dok je na otvaranju takmičenja ostvarila pobjedu protiv Španije🇪🇦, te u polufinalu zabilježila poraz od aktuelnih evropskih šampiona Italije🇮🇹, a sve sa razlogom jer je istu do bronze predvodio naš trener Ivković Goran u svojstvu selektora. Biti na postolju pored Italije, Grčke i Španije svakako je uspjeh vrijedan pomena.

Ponosni smo na rezultate koje su ostvarile naše reprezentativke kao i na ukupne rezultate BiH!

U ime našeg kolektiva, kompletnom timu BiH koji nas je predstavljao i ostvario istorijske rezultate na ovom šampionatu upućujemo najiskrenije čestitke!

Pres služba kk. „UNSU“ Bijeljina

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име