Rekordan broj turista u Bijeljini protekle godine

Datum:

Share post:

Semberija sve interesantnija turistička destinacija

Prethodnu, 2022. godinu, Bijeljinu je posjetilo 44.091 turista koji su ostavrili 84.096 noćenja, čime je premašen rekord iz 2019. godine.

U Turističkoj organizaciji Grada Bijeljine zadovoljni su urađenim u prošloj godini koja je oborila sve rekorde kada je posjeta Semberiji u pitanju.

– Zadovoljstvo nam je da smo uspjeli napraviti jednu pozitivnu atmosferu u našem gradu koji je postao sve interesantniji za brojne turiste. Trudili smo se da obezbjedimo što bolje uslove za dolazak gostiju. Pokušavamo da kroz svoje aktivnosti što više promovišemo Bijeljinu kao turističko mjesto koje gosti rado posjećuju, ostaju u njemu duži period i na kraju ponovo se vraćaju. Imamo izuzetnu saradnju sa brojnim turističkim destinacinama u Bijeljini, zajednički nastupamo na svim manifestacijama, organizujemo promocije što je dalo rezultete. Pozitivne reakcije brojnih turista samo su potvrda da smo na pravom putu i da turizam ponovo postaje jedna od glavnih privrednih grana naše lokalne zajednice. Ove godine u planu je da nastavimo sa trendom rasta posjetilaca u Semberiju a mi ćemo se potruditi da svojim aktivnostima turistički potencijal Bijeljine dignemo za još jednu stepenicu gore, istakla je direktorica Turističke organizacije Grada Bijeljine Jasmina Abdulahagić.

Pored broja gostiju na području Semberije, porastao je i broj smještajnih kapaciteta. U brojnim hotelima, motelima, prenoćištima i ostalim smještajnim objektima trenutno ima 1.006 stalnih ležejava koji su raspoređeni u 463 sobe.

Kada je riječ o strukturi gostiju, naveći broj posjetilaca je iz Srbije, oko 20.000 gostiju, a pored njih prednjače gosti iz Hrvatske, Slovenije, crne Gore a od evropskih zemalja Bijeljina je najinteresantnija za posjetioce iz Njemačke, Švajcarske, Austrije, a u poslednje vrijeme primjetan je i povečan broj gostiju iz Bugarske i Rusije. Osim gostiju iz Evrope, Bijeljina je postala sve interesantnija destinacija za državljane Kine, Kanade, Ukrajine, Norveške, Indije, Brazila, Australije, Maroka, Španije, SAD-a i još nekih azijskih i afričkih zemalja.

Primjetan je sve veći broj mladih koji dolaze u Bijeljinu i onih koji se vraćaju ponovo nakon što su bili u Semberiji.

Iz TO Grada Bijeljina obećavaju da će 2023. godina biti još veći izazov za njih kako bi opravdali prethodne dobre rezultate i da ove godine pokušaju poboljšati uslove za dolazak turista u ovaj kraj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...