Regionalni odbor SDS Izborne jedinice devet (Hercegovina) saopštio je da daje „puno povjerenje predsjedniku stranke Vukoti Govedarici da sredi stanje u stranci i da optimalno politički pozicionira stranku u postizbornom periodu, a na osnovu političke platforme koju u subotu treba da usvoji Glavni odbor SDS“.

Regionalni odbor kojim predsjedava Dragan Ćuzulan jednoglasno je u Foči usvojio i zaključak kojim poziva Glavni odbor da razriješi Predsjedništvo stranke i da istovremeno da „puni mandat Govedarici da formira prelazno tijelo koje će kreirati politiku stranke”.

-Tražimo oštro sankcionisanje svih članova i odbora stranke koji krše stranačku disciplinu i ne poštuju odluke stranačkih organa, svojim javnim istupanjem i djelovanjem nanose štetu i paralelno djeluju u odnosu na stavove stranke. Prije održavanja redovnih unutarstranačkih  izbora smatramo neophodnim izmjene Statuta stranke – zaključeno je na sjednici održanoj danas.

Takođe, jednim od zaključaka, koje je podržalo svih 12 članova odbora, traži se smjena predsjednice Mladih SDS Nine Bukejlović. Podsjećamo, Bukejlovićeva je dio „dobojske grupe“ odane gradonačelniku Obrenu Petroviću i spominje se kao potencijalna ministarka u Vladi RS u okviru dogovorene saradnje Petrovića i lidera SNSD Milorada Dodika.

Pomenuti zaključci Regionalnog odbora upućeni su predsjedniku Glavnog odbora SDS Milanu Miličeviću, u susret sjednici Glavnog odbora SDS koja će biti održana u subotu u Istočnom Sarajevu.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име