Redovna isplata prava iz sistema dječije zaštite počela je danas

Datum:

Share post:

Redovna isplata prava na dodatak na djecu, prava na materinski dodatak, prava na pomoć za opremu novorođenčeta, prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete i prava na naknadu roditelju – njegovatelju ili njegovatelju za mjesec april 2023. godine počela je danas, 5. maja 2023. godine (petak).

Aprilska isplata dodatka na djecu obuhvata 20.015 djece, odnosno 11.564 korisnika – roditelja, za prvo, drugo, treće i četvrto dijete, kao i za djecu vulnerabilnih kategorija. Za isplatu ovog prava obezbijeđeno je ukupno 2.917.434,00 KM.

Materinskim dodatkom za mjesec april obuhvaćene su 4.493 majke-porodilje, a za isplatu ovog prava je izdvojeno 1.819.665,00 KM.

Danas počinje i isplata prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete. Pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete ostvarilo je 107 majki/porodilja, odnosno 91 trećerođeno i 19-oro četvrtorođene djece. Za isplatu ovog prava izdvojeno je 63.150,00 KM.

Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojeno je 262.500,00 KM za 518 porodilja/majki, odnosno 525 djece/novorođenčadi.

Isplatom za mjesec april za pravo na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju izdvojeno je ukupno 418.600,00 KM, za ukupno 644 roditelja/njegovatelja.

Obavještavaju se korisnici da se za ostvarivanje i preispitivanje uslova za ostvarivanje prava mogu obratiti poslovnicama JU Javnog fonda za dječiju zaštitu, u mjestima u kojima imaju prebivalište.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BORELJ IZNIO 3 ZAHTJEVA: Novi lokalni izbori, osiguranje učešća za kosovske Srbe i formiranje ZSO

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Džozep Borelj objavio je sinoć nakon sastanka sa predsjednikom Srbije...

Višković zatražio da se riješi problem zdravstvenog osiguranja građana u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je od resornog ministarstva da u saradnji sa Fondom zdravstva omoguće...

Zabrana saobraćaja u Bijeljini 2. i 3. juna

Za potrebe neometanog odvijanja defilea učesnika Međunarodnog fudbalskog turnira „Stopama Save Miloševića“ i Međunarodnog festivala dječijeg i omladinskog...

Narodni proglas Ljubiše Petrovića građanima Republike Srpske

Narodni proglas Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: ”Poštovani građani, Prije 10 dana sam iz moje Bijeljine zajedno sa...