Redovna isplata prava iz sistema dječije zaštite počela je danas

Datum:

Share post:

Redovna isplata prava na dodatak na djecu, prava na materinski dodatak, prava na pomoć za opremu novorođenčeta, prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete i prava na naknadu roditelju – njegovatelju ili njegovatelju za mjesec april 2023. godine počela je danas, 5. maja 2023. godine (petak).

Aprilska isplata dodatka na djecu obuhvata 20.015 djece, odnosno 11.564 korisnika – roditelja, za prvo, drugo, treće i četvrto dijete, kao i za djecu vulnerabilnih kategorija. Za isplatu ovog prava obezbijeđeno je ukupno 2.917.434,00 KM.

Materinskim dodatkom za mjesec april obuhvaćene su 4.493 majke-porodilje, a za isplatu ovog prava je izdvojeno 1.819.665,00 KM.

Danas počinje i isplata prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete. Pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete ostvarilo je 107 majki/porodilja, odnosno 91 trećerođeno i 19-oro četvrtorođene djece. Za isplatu ovog prava izdvojeno je 63.150,00 KM.

Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojeno je 262.500,00 KM za 518 porodilja/majki, odnosno 525 djece/novorođenčadi.

Isplatom za mjesec april za pravo na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju izdvojeno je ukupno 418.600,00 KM, za ukupno 644 roditelja/njegovatelja.

Obavještavaju se korisnici da se za ostvarivanje i preispitivanje uslova za ostvarivanje prava mogu obratiti poslovnicama JU Javnog fonda za dječiju zaštitu, u mjestima u kojima imaju prebivalište.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...