Razvojna agencija Grada Bijeljina, danas je organizovala potpisivanje ugovora za 42 korisnika kojima su dodijeljena podsticajna sredstva koja su namijenjena za zapošljavanje mladih do 35 godina.

„Ova podsticajna mjera realizovana je raspisivanjem dva javna poziva. Prvi je Javni poziv za podsticaj razvoja novoosnovanih privrednika, gdje je pet privrednih subjekata ostvarilo pravo na podsticajna sredstva. Dodijeljena su sredstva u iznosu od 24.200 KM za nabavku osnovnih sredstava. Pravo je ostvarilo četiri privredna subjekta i jedan privredni subjekat je ostvario pravo na osnovu novog zapošljavanja dva radnika. Drugi je Javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava za samozapošljavanje mladih do 35 godina. Prijavilo se 38 privrednih subjekata, od čega je 37 ispunilo uslove Javnog poziva. Namijenjena sredstva za ovaj poziv su bila u iznosu od 100.000 KM. S obzirom da smo imali veliki broj prijavljenih preduzenika sa područja Grada Bijeljine, morali smo da podignemo taj iznos za dodatna sredstva da bismo mogli da isplatimo sve korisnike koji su ispunili uslove ovog Javnog poziva. Dodijeljeno je 196.000 KM za samozapošljavanje mladih do 35 godina na području Grada Bijeljina“, rekao je Marko Vlačić, direktor Razvojne agencije Bijeljina.

Kako kaže, Razvojna agencija je za ovu ciljnu grupu pored novčane podrške pružila i nefinansijsku podršku i ukazala na važnost unapređenja preduzeničke pismenosti za razvoj preduzetničke ideje od koncepta do realizacije u cilju donošenja ispravnih odluka u poslovanju mladih. 

Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina

Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina istakao je zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora sa ovim brojem korisnika.

„Ovo je projekat na koji smo posebno ponosni – samozapošljavanje mladih. Evidentno je da iz godine u godinu imamo sve više prijava. U prethodnoj godini, 26 lica je koristilo sredstva po ovom projektu i ona su im pomogla da pokrenu svoje biznise. U ovoj godini je taj broj znatno veći i Agencija na ovaj način ispunjava svoju svrhu postojanja. Na početku mandata Skupštine, Agencija je imala budžet za plate od oko 120.000, a za subvencije oko 80.000 KM, što je bilo apsurdno. Na taj način nije mogao da se ispuni smisao i svrha postojanja ove agencije što sada nije slučaj. Zahvaliću se i ovim ljudima što odgovorno i predano rade svoj posao, što sinergijom, radom i trudom danas možemo da se osvrnemo iza sebe i da vidimo da je više desetina mladih ljudi našlo zaposlenje kroz projekte Agencije. Sve ovo je uvršteno u budžet Razvojne agencije amandmanima na budžet Grada“, istakao je Đurđević. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име