Razvojna agencija Grada Bijeljina organizovala Infodan – prezentacija Programa rada za 2023.godinu

Datum:

Share post:

Razvojna agencija Grada Bijeljina danas je organizovala Info dan, odnosno, prezentaciju Programa rada za 2023. godinu Razvojne agencije Grada Bijeljina.

Marko Vlačić, direktor Razvojne agencije Grada Bijeljina, naveo je da su u prezentaciji date informacije o mjerama podrške poslovnim subjektima, kao i uslovima prijave za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava.

„Ovakav vid promocije uveden je kao nov način rada Razvojne agencije kako bi privrednike informisali što bolje o programu rada. Previđenim programom rada Agencije, pružiće se dvije vrste podrške malim i srednjim preduzećima, finansijska i nefinansijska. Finansijska podrška će se usmjeriti na podsticaje, a ove godine, u skladu sa budžetom kojim raspolažemo, previđeni budžet je 400.000KM“, rekao je Vlačić.

On je istakao da će program rada biti usmjeren ka tri podsticajne mjere:

  • podsticaj razvoja novoosnovanih preduzeća,
  • podsticaj razvoja postojećih malih preduzeća
  • podsticaj razvoja preduzetništva

Kroz program rada, biće sprovedeno pet javnih poziva putem kojih će biti dodjeljeno 400.000KM.

Vlačić je naglasio da će Agencija ponovo raditi na programu samozapošljavanja mladih do 35 godina, što se u prethodnom periodu pokazalo kao dobar faktor pomoći mladim preduzetnicima. Za taj Javni poziv predviđena su sredstva u iznosu od 100.000KM.

Najveći iznos koji mladi preduzetnik može da dobije prilikom apliciranja na Javni poziv je 10.000KM.

Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, sa ponosom je konstatovao da je iznos sredstava, koji je najmjenjen za mala i srednja preduzeća, višestruko povećan u odnosu na prethodne godine.

„Kada sam bio opozicioni odbornik, tada je u Razvojnoj agenciji, iznos od 130.000KM bio predviđen za plate, a 80.000KM za podsticaje preduzetništva. U ovom mandatu Skupštine Grada, iznosi su višestruko povećani, te danas imamo situaciju da 400.000KM prolazi kroz pet različitih Javnih poziva koje dodjelimo našim preduzetnicima, privrednicima koji pripadaju malim i srednjim preduzećima“, rekao je Đurđević, te dodao da je posebno ponosan na programe podrške samozapošljavanju mladih koji je uveden tokom njegovog Skupštinskog mandata.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: U Banji Dvorovi otvorena II međunarodna likovna kolonija (foto)

Večeras je u restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi svečano otvorena II međunarodna likovna kolonija u organizaciji...

SPKD „PROSVJETA“ IZ LOPARA NASTUPILO NA SMOTRI FOLKLORA U VOĆINU

NASTUP NA SMOTRI FOLKLORA U VOĆINU Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Lopara je učestvovalo na 12. Smotri...

U Zvečanu ima ranjenih, KFOR stoji ispred opštine

U današnjim sukobima u Zvečanu između pripadnika Kfora i srpskog naroda ima mnogo povređenih sa obe strane, javlja...

„KOSOVO JE SRCE SRBIJE“: Novak poslao moćnu poruku nakon meča (foto)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, a nakon pobjede protiv Aleksandara Kovačevića...