Raziji Mujanović novo priznanje od FIBA

Datum:

Share post:

Koliko je Košarkaški savez BiH dobio postavljanjem proslavljene Razije Mujanović na mjesto tim menadžera ženskih košarkaških reprezentacija BiH, najbolje potvrđuje vijest iz FIBA Evrope, koja je proslavljenu bh. košarkašicu izabrala u FIBA odbor za žensku košarku.

Prijedlog KS BiH sa predsjednikom Mirzom Teletovićem na čelu da član FIBA Kuće slavnih bude u Odboru za žensku košarku jednoglasno je usvojen od strane FIBA, što je još jedno priznanje za jednu od najboljih evropskih košarkašica svih vremena.

"Razija Mujanović je zadužila košarku svojim imenom i prezimenom i sasvim je logično da jednu takvu osobu, koja je pri tome poznata u cijeloj Evropi i svijetu, predložimo u Odbor za žensku košarku. Razino iskustvo će pomoći i evropskoj košarci, a nama je čast što će ona predstavljati BiH", kazao je Teletović.

S druge strane, nekadašnja prvakinja Evrope sa tuzlanskim Jedinstvom ponosna je što će biti glas BiH u sjedištu košarke i što će izborom nje u ovaj odbor biti omogućeno da se ubrza razvoj košarke u BiH.

TESTNA REKLAMA

"Nisam imala prevelika očekivanja od tog izbora, ali drago mi je što sam izabrana i ovom prilikom bih zahvalila KS BiH", kazala je Mujanovićeva.

Košarkašica koja je u četiri navrata proglašavana najboljom u Evropi naglašava da joj je drago što se u rad Saveza polako uključuju ljudi koji imaju veze sa košarkom. Nedavno je selektor bh. seniorki Goran Lojo rekao da je ženska bh. reprezentacija dobila drugu dimenziju uključivanjem u rad Razije Mujanović, koja je bila na pripremama bh. seniorki, dok trenutno nadgleda rad juniorske selekcije koju narednog mjeseca očekuje Evropsko prvenstvo A divizije.

"Moram reći da je sve super. Seniorke su odradile devet pripremnih utakmica u kojima rezultat nije bio u prvom planu. Cilj je bio da probamo neke nove mlade igračice i njih dvije-tri će sigurno biti na spisku za kvalifikacije za Eurobasket. Tu će biti cilj odlazak na Euro 2021. godine i uvjerena sam da imamo ekipu za Evropsko prvenstvo, samo da nas posluži zdravlje. Trenutno sam sa juniorkama i moram istaći da se u obje selekcije osjeti dobra atmosfera, djevojka imaju poštovanje, tako da sam prezadovoljna", zaključila je Razija Mujanović.

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...