“Rat“ u SDS ne prestaje!

Datum:

Share post:

Podpredsjednik Srpske demokratske stranke Milovan Bjelica smatra da će SDS, koji se nalazi u sudbonosnom trenutku, opstati, jer je veći i značajniji od sve ijednog pojedinca koji je u toj stranci bio ili kroz nju prošao, te da se sada vodi borba za to kakav će opstati. Bjelica kaže, za „Novosti“, da stranka napred može krenuti tek kada pojedinci prestanu vređati neistomišljenike unutar nje, ali i lidere i političare drugih političkih partija, i napominje da vlast nije važnija od interesa Republike Srpske.

– Nikakva skrivanja iza saopštenja ne mogu da sakriju činjenicu da su SDS potrebne promene – kaže Bjelica.

Konsolidacija može početi tek kada se počne poštovati Statut, a potom Program stranke, kada se unutar stranke bude jasno videla patriotska i demokratska orijentacija, kada se bude manje pričalo o ministrima u Savetu ministara od ministara u Vladi RS.

Dalje ističe da novim i mladim ljudima jasno treba pokazati koji nivo vlasti je važniji i onda neće biti moguće da neko članove SDS naziva „Bakirovim Srbima“ ni u snu, a kamoli u prljavoj političkoj kampanji.

Bjelica navodi da je mnogo toga propušteno ili urađeno pogrešno tokom kampanje.

TESTNA REKLAMA

– Međutim mi o tome ne govorimo jer vanrednu skupštinu ne želi da zakaže, a redovnu prekine. Sve ovo je pokazatelj nepoštovanja članova i simpatizera stranke. Jer kada se ovako odnose prema izabranim predstavnicima, čemu može da se nada član ili simpatizer? – pita Bjelica.

Sekretarijat SDS, kako dalje kaže, ne radi svoj posao u skladu sa programom i statutom stranke.

– Generalni sekretar Igor Ostojić i Sektor za politiku i medije nije bio u stanju da pripremi predsednika i ostale ogranke stranke za kvalitetnu medijsku prezentaciju ni tokom kampanje, ali ni pre ni posle nje – kaže Bjelica.

O nedavno prekinutoj Skupštini stranke, Bjelica kaže da oni ne samo da nisu poštovali statut da raspušten opštinski odbor ne znači i prestanak članstva u Skupštini stranke, već nisu poštovali ni to da o tome mišljenje daje Statutarna komisija.

On navodi da najuže rukovodstvo stranke ne zna da li će imati kandidate i ko su kandidati na vanrednim lokalnim izborima u Trebinju i Doboju, a povrh svega gube se odborničke većine i rasipa članstvo.

– O svemu ovome mi ne razgovaramo, ne utvrđujemo činjenice i uzroke, ne pravimo planove kako probleme rešiti. Bavimo se jednim čovekom, koji čitavu stranku drži kao taoca u svojoj igri predsednikovanja – napominje Bjelica.

VANREDNA SKUPŠTINA
Milovan Bjelica ističe da je vanredna Skupština potrebna da bi se konačno selo i razgovaralo o svim pitanjima koliko god ona bila teška i koliko god vremena bude potrebno da bi raščistili sve što se godinama guralo pod tepih.

Izvor: novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

FK ’’ZVIJEZDA 09’’: SUDIJSKA LAKRDIJA U REŽIJI SUDIJE BUTULIJE I POMOĆNIKA MAKSIMOVIĆA (video)

Saopštenje za javnost FK ’’Zvijezda 09’’ iz Bijeljine prenosimo u cijelosti: ’’Da li je jučerašnja utakmica 2. kola m:tel...

BUDI RADNIK: Sutra u Centru za kulturu predstavljanje novih igrača FK ’’Radnik’’ i najava prodaje sezonskih ulaznica

Sutra, (ponedeljak, 15.avgust 2022.)  će se u Galeeriji  Centra za kulturu „Semberija“ sa početkom u 17..00 časova održati pres...

PROMOTIVNI FILM O OPŠTINI – “Lopare majevička oaza“ (video)

Ove godine o opštini Lopare je snimljen promotivni film pod nazivom „Lopare majevička oaza“. Načelnik opštine Lopare Rado Savić...

U OBUDOVCU KOD ŠAMCA ODRŽANA TRADICIONALNA DESETA „KOTLIĆIJADA“

U Obudovcu na „Jekića jezerima“ održana je tradicionalna deseta „Kotlićijada“, gdje su u spremanju vrsnih i ukusnih kotlića...