„Većina članova radnog tijela Gradskog odbora PDP Bijeljina, koji broji 44 člana podnijela je neopozivu ostavku na tu funkciju uz obrazloženje da u ovom Gradskom odboru nisu raspisani unutarstranački izbori posljednjih 12 godina, tačnije od kako je Slaviša Marković imenovan na tu funkciju”, rekao je za InfoBijeljina izvor blizak Gradskom odboru PDP-a Bijeljina.

Kako saznajemo, jedan od razloga su, kako tvrdi naš izvor, loši rezultati poslednjih godina, neredovno održavanje sjednica Gradskog odbora, predsjedništva, loša unutarstranačka politika.

“Najveće zamjeranje nezadovoljnog članstva prema predsjedniku Slaviši Markoviću jeste što je od partije koja je nekada zasluživala poštovanje napravio ličnu stranku u kojoj sve odluke donosi isključivo on bez saglasnosti ostatka Gradskog odbora ili Predsjedništva partije. Dokaz za to je potpisivanje sporazuma sa SNSD-om prije nekoliko godina za šta nije imao saglasnost vrha partije niti Gradskog odbora”, dodao je izvor našeg portala. 

Po Statutu Partije demokratskog progresa (PDP) istupanjem natpolovičnom većinom članova iz ovog radnog tijela Gradski odbor formalno-pravno prestaje biti važeći, što, kako kaže naš izvor, automatski znači da ne postoji predsjednik gradskog odbora. 

 

“O cjelokupnoj situaciji u ovom odboru je upoznat i gospodin Branislav Borenović koji je predsjednik PDP-a na nivou Republike Srpske međutim, ono što je poražavajuće jeste da isti nije reagovao iz kog razloga za sada nije poznato, da li zbog toga što je vjerovatno dobijao uvjerenja Slaviše Markovića da je sve u najboljem redu ili zbog toga što nije želio zbog svog dobrog odnosa sa istim, za sada će ostati enigma, ali ostaje da se vidi koje poteze naredne će povući Borenović”, tvrdi izvor portala InfoBijeljina blizak Gradskom odboru ove partije.

Naša redakcija posjeduje foto dokumentaciju svih potpisanih članova gradskog odbora koji napuštaju ovo radno tijelo, sve predsjednike i članove mjesnih odbora te ostalo nezadovoljno članstvo.

Slaviše Markovića nije htio komentarisati ove tvrdnje, a lider PDP-a Branislav Borenović kaže da za to prvi put čuje.

„Nemam pojma, samo znam da smo mi formirali radnu grupu koja će se baviti provođenjem izbornih aktivnosti u Bijeljini u skladu sa Statutom stranke“, rekao je Borenović za InfoBijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име