RAMIZ SALKIĆ: ''Banjaluka nikad nije, niti će biti srpski gradu''

Datum:

Share post:

Izjavama da je Banjaluka srpski grad širi se vjerska i nacionalna mržnja te se dodatno poziva na majorizaciju, diskriminaciju i tihi mirnodopski progon svih onih koji se ne slažu s aktuelnom seperatističkom politikom Milorada Dodika, rekao je danas potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić.

Takve izjave, kako je naglasio, nanose štetu svim građanima i nisu u interesu mira i progresa građana Banjaluke, ali i svih drugih građana Bosne i Hercegovine.

– Banjaluka nikad nije, niti će biti srpski grad, a još manje na nju polaže pravo Aleksandar Vučić, koji je bio sudionik agresije na Bosnu i Hercegovinu. Ona je bila i ostaje grad svih onih koji je vole, a ne onih koji je svojataju za sebe i šire mržnju prema drugima – kazao je Salkić.

Banjaluka i Bosna i Hercegovina preživili su, kaže, mnoge kroz istoriju koji su pokušavali dijeliti Bosnu i Hecegovinu, pa će preživjeti i ove najnovije nasrtaje Milorada Dodika.

– Posljedice koje ostavlja seperatistička i antimirnodopska politika Mlorada Dodika vidljive su pred stranim konzulatima u Banjaluci svakoga dana jer građani odlaze ne želeći da žive u društvu neizvjesnosti i svakodnevnog straha od mogućih sukoba koje produkuje aktuelna vlast u Srpskoj predvođena Miloradom Dodikom – dodao je Salkić.

TESTNA REKLAMA

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik je prethodno na konferenciji za novinare rekao da lider SDA Bakir Izetbegović „ne može da svojata Banjaluku kao šeher grad te da ona pripada Srbima i srpskom narodu i RS“.

– Banjaluka više pripada Aleksandru Vučiću i više podržava Vučića nego što je ikada i što će ikada podržavati Izetbegovića i njegove sljedbenike – ustvrdio je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...