SLAVKO RAKIĆ ŠILJO

SLAVKO RAKIĆ ŠILJO je jedan od igrač iz plejade seoskih igrača koji je bio član slavne generacije Proletera i učestvovao je u osvajanju prvog mjesta i plasmanu u 3. Ligu SFRJ u kojoj je kasnije i igrao.

Slavko je kao i ostali Dvorovljanski dječaci slobodno vrijeme provodio na livadama, merajama i igralištu uz pikanje lopte gdje je sticao neophodno znanje za kasnije ozbiljno bavljenje fudbalom.

Čim je malo prirastao postao je juniorski igrač Proletera gdje je pokazivao svoje znanje i borbenost tako da je ubrzo stasao u prvotimca. Njaviše je pokazao početkom sedamdesetih godina kada učestvuje i igra za ekipu koja tada hara Podsaveznom ligom Brčko i plasira se u 3. Ligu SFRJ.

Šiljo i tu nekoliko godina uspješno igra i ostvaruje rezultate. Bio je po vokaciji bek a njegova žustrost i sigurnost su nadaleko poznati.

Njegovi sinovi blizanci Predrag, koji je nažalost rano preminuo i Nenad igrali su fudbal u FK “Proleter“ Dvorovi u posleratnom periodu ali nakon Predragove smrti i Nenad je zanemario fudbal i posvetio se životnim problemima.

Slavko Rakić Šiljo je za svoje uspjehe i pisanje istorije kluba od 1999. godine nosilac „BRONZANE PLAKETE FK “PROLETER“ DVOROVI“.

VELJKO RAKIĆ DŽEPARA  1947-2005.

Veljko je Slavkin mlađi brat koji nije bio poznti fudbaler u Dvorovima, osim što je igrao u mlađim kategorijama.

Međutim, ostao je upamćen kao vrsan član uprave, ne rijetko i predsjednik kluba. Svojim nesebičnim radom je ostavio trag u istoriji kluba a treba napomenuti da je on bio predsjednik 1976. godine kada se skupa sa Mjesnom  zajednicom i Zemljoradničkom zadrugom Dvorovi vršila rekonstrukcija stadiona i kada je napravljen jedan, a tada jedini, moderni teren za igru sa drenažom na kome nam i sada zavide mnogi. Veljko je  bio angažovan i na drugim akcijama u selu i bio je omiljen i poznat i zapamćen.

Veljko Rakić Džepara je za pisanje istorije  kluba od 1979. godine nosilac „BRONZANE PLAKETE FK “PROLETER“ DVOROVI.“

ZDRAVKO RAKIĆ KUSO je njihov treći brat koji je takođe nesebično pomagao rad fudbalskog kluba „Proleter“ i  koji je bio višegodišnji član uprave kluba a po potrebi i donator koji nikada nije tražio nadoknade za uzvrat. Nažalost i on je preminuo vrlo mlad ali je zaslužio spominjanje i posjećanje na svoje djelo, piše istoričar FK “Proleter“ Dvorovi Vladan Simeunović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име