Radovi na zaštiti BIJELJINE od poplava prema planu

Datum:

Share post:

Radovi na rekonstrukciji Majevičkog obodnog kanala /MOK/ i kanala Glogovac odvijaju se prema planu i trebalo bi da budu završeni do kraja godine, nakon čega će gradska zona biti u potpunosti zaštićena od velikih voda kakve su 2014. godine pogodile Semberiju, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
 
On je prilikom obilaska radova na mjestu gdje se kanal Glogovac jednim dijelom račva prema gradu, a drugim uliva u MOK, istakao da će rekonstrukcija ova dva kanala koštati 6,4 miliona konvertibilnih maraka, a da je Gradska uprava izdvojila 320.000 KM za eksproprijaciju zemljišta i druge aktivnosti.


 
– Riječ je o uređenju dva kilometra kanala Glogovac i 11 kilometara MOK-a, gdje se radi na proširenju i produbljenju korita i građenju desne obale, odnosno nasipa. Na mjestu na kojem se trenutno nalazimo omogućeno je da dio vode otiče u Dašnicu, a dio u Majevički obodni kanal, čime je spriječeno ponavljanje scenarija iz 2014. godine kada je u gradu bilo poplavljeno više od 3.000 stambenih objekata – naglasio je Mićić.
 
On je podsjetio da su završeni regulacija korita rijeke Janje i sanacija savskog nasipa, da je pri kraju uređenje dijela kanala Dašnica koji prolazi kroz gradsko jezgro, kao i da se nastavljaju aktivnosti na izgradnji drinskog nasipa.
 
– U toku je i uređenje rijeke Lukavac, a sve ove investicije finansiraju se iz Fonda solidarnosti Republike Srpske i kreditnih sredstava Evropske investicione banke koje je obezbijedila Vlada Srpske, uz sufinansiranje Grada Bijeljina – naveo je Mićić.


 
On je dodao da je u Novom Selu, Crnjelovu i Batkoviću investirano i u izgradnju sistema za navodnjavanje.
 
– Generalno gledano, od 2010. godine u izgradnju vodoprivrednih objekata i zaštitu od poplava u Semberiji uloženo je više od 30 miliona KM – zaključio je gradonačelnik Bijeljine.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Kako da vratite stari izgled Gmaila

Google mijenja dizajn za Gmail kako bi servis prilagodio dizajnerskim izmjenama koje su već načinjene na kompanijinim drugim...

AGRO SAVJET: Uzgajivači upozoravaju na greške koje pravimo – Jasni signali da je biljka pred uginućem

Većina nas griješi prilikom zalivanja i njegovanja sobnog cvijeća, a princip je zapravo veoma jednostavan. Stručnjaci smatraju da...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice i dva dječaka. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...