RADOMIR MARJANOVIĆ: Bijeljina dobija izgled modernog grada

Datum:

Share post:

Šta smatrate svojim najvećim uspjehom?
Svakako jednu zdravu porodicu, sa dvoje odrasle i uspješne djece, a što se tiče poslovnog uspjeha teško mogu da izdvojim jedan segment, jer sam u dosadašnjoj karijeri, koja traje više od 30 godina, obavljao dosta značajnih i odgovornih poslova.

Koja je to profesija kojom ste u mladosti priželjkivali da se bavite i koliko se ona razlikuje od onoga što vam je danas posao?
Kao gimnazijalac sam razmišljao da studiram medicinu, jer je to jedan zaista humani poziv, ali realni život me odveo u drugom pravcu. Završio sam ekonomiju, a, priznaćete, to se prilično razlikuje.

Koja knjiga, film ili predstava su na Vas ostavili utisak posljednjih godina?
Knjiga „Na Drini ćuprija“. Čitao sam je kao učenik gimnazije, ali i nedavno ponovo i izaziva drugačiji doživljaj i razmišljanje u odnosu na školske dane. Film koji sam gledao nedavno „Kralj Petar I“.

Postoji li hobi ili neko drugo interesovanje kojem posvećujte slobodno vrijeme?
Ranije sport, sada sve manje, amaterski planinarenje – šetnje planinarskim stazama na lokacijama u Republici Srpskoj i Srbiji, na vikendici održavanje voćnjaka i vinograda, a sa ocem pčelarski poslovi.

TESTNA REKLAMA

Šta bi, po vašem mišljenju, trebalo unaprijediti u Bijeljini?
Dosta je urađeno zadnjih godina, tako da Bijeljina dobija izgled modernog grada. Međutim, treba nastaviti sa daljom izgradnjom potrebne infrastrukture, a od većih objekata mislim da Bijeljina, kao grad, zaslužuje izgradnju jedne gradske multifunkcionalne sportske dvorane. Takođe, treba nastaviti sa stvaranjem dobrog poslovnog ambijenta za potencijalne investitore koji bi otvarali nova radna mjesta.

Kako Bijeljinu i Semberiju vidite u budućnosti?
Bijeljina i Semberija imaju izuzetan geografski položaj i ukoliko bi se ostvarili planovi oko izgradnje auto-puta stvorili bi se još povoljniji uslovi za dalji privredni razvoj ovog grada i regije, što bi omogućilo da Bijeljina postane perspektivan grad u kome bi mladi ostajali i gradili uspješno porodicu. Ja se iskreno nadam da će se to ostvariti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

RADNIK SVE JAČI: BOJAN BURAZOR STIGAO U SEMBERIJU

Radnik iz Bijeljine je svakim danom sve jači, a novo ime je igrač bogatog iskustva, Bojan Burazor. Sadržaj se...

Hiljadu učesnika iz 58 klubova na Međunarodnom rukometnom turniru u Bijeljini

Hiljadu učesnika iz 58 klubova na Međunarodnom rukometnom turniru u Bijeljini. BIJELJINA HANDBALL CUP 2022 će biti održan 19,...

NAŠA REPUBLIKA SRPSKA na današnji dan DOBILA IME

Narodna skupština Srpske Republike BiH usvojila je u Banjaluci 12. avgusta 1992. godine Deklaraciju o državnom i političkom...

RiTE „Ugljevik“ i „Elektro – Bijeljina“ u plusu – Za pola godine ostvarena VIŠEMILIONSKA DOBIT

Zavisna preduzeća Elektroprivrede Republike Srpske (ERS), osim Elektrokrajine, završila su prvu polovinu ove godine u plusu te...