Radnicima “Žitoprometa“ produženo čekanje

Datum:

Share post:

Radnici bijeljinskog „Žitoprometa“, njih oko 195, koji od septembra prošle godine ne rade, jer je proces proizvodnje u ovom preduzeću obustavljen, okupili su se danas (ponedeljak 04.02.2019.) u restoranu preduzeća gdje su ih dočekali rješenja o produžetku čekanja na posao na još dva mjeseca.

Dragoljub Todorović, koji je 22 godine radio u ovom preduzeću, kaže  da je ovo za radnike, najblaže rečeno, katastrofa.
„Za nas je ovo strašna situacija, da nakon toliko godina provedenih u ovom preduzeću zaslužimo da idemo na ulicu. Niko se u ime vlasnika preduzeća, pa ni sam većinski vlasnik, Slobodan Pavlović, nije udostojio da se obrati radnicima. Nemam šta da kažem na sve ovo. Duguju nam dvije pune plate i tri plate po 50 odsto.

​ Sada dobijamo rješenja na još dva mjeseca čekanja i na isplatu 50 odsto plate. Ovo je samo produžetak agonije. Mi ne vidimo rješenje za nas i za ovo preduzeće. To nam niko ne nagovještava, niti nam saopštava“, kaže Todorović.

Predrag Zarić, predsjednik Sindikalne organizacije „Žitoprometa“, kaže da odugovlačenje iznalaženja rješenja sve više pogoršava situaciju u preduzeću.

TESTNA REKLAMA

„Sve ovo vodi u veću dubiozu. Dobili smo rješenja na dva mjeseca čekanja. Ponovo ćemo podnositi tužbe sudu, jer nismo naplatili ni ovo do sada. Nema naznaka da će se nešto promijeniti. Nezvanično mi čujemo svašta, da ima nekih ponuda, ali, zvanično ih niko ne saopštava“, kaže Predrag Zarić.

Jovana Radovanović, vršilac dužnosti direktora u „Žitoprometu“  samo je kratko rekla da je Upravni odbor „Žitoprometa“ odlučio da produži  čekanje za još dva mjeseca.

„Ništa drugo mi ne znamo. Po zakonu, radnici mogu biti upućeni ukupno na šest mjeseci čekanja. Sa ova dva mjeseca, oni će napuniti pet mjeseci čekanja. Šta će biti dalje, nakon prvog aprila, to, zaista ne znam“, rekla je Jovana Radovanović, ističući da će radnici o svemu biti informisani posredstvom Sindikalne organizacije.

Izvor: semberskenovine.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...