RADNICI TRB podržali akciju "Respiratori za Srpsku"

Datum:

Share post:

„Radnici Tehničkog remonta Bratunac (TRB) uplatili su dio ličnih primanja na račun Crvenog krsta grada Bijeljina i na taj način podržali akciju “Respiratori za Srpsku”.

Inicijativu za doniranje novca pokrenuli su radnici kompanije koji su angažovani u Namibiji. Daleko od otadžbine, u vrijeme zabrane kretanja u cijelom svetu, insistirali su da na neki način učestvuju u ovom novom zajedničkom angažmanu radnika i rukovodstva kompanije, koji je zaokupio sve resurse TRB-a.

Mirjana Šarenac u ime tima TRB-a iz Namibije poručila je da iako su hiljadama kilometara daleko, srcima nikada nisu bili bliži svom narodu kao sada.

“Zbog saosećanja sa svojim kolegama, prijateljima, porodicama osjećali smo obavezu da se uz skromnu novčanu pomoć uključimo u akciju koja je za ponos svakom čoveku i državljaninu naše zemle. Pokušajmo da budemo složni u ovim teškim vremenima i slijedite primjer TRB-a”, navela je Mirjana Šarenac u poruci.

TESTNA REKLAMA

Ovaj gest solidarnosti, lične odgovornosti i humanosti kolega iz Namibije veliki je podsticaj radnicima TRB-a da još odgovornije i posvećenije realizuju ovu akciju pomoći stanovništvu Republike Srpske i budu primjer drugim kompanijama.

Vlasnik TRB-a Slaven Ristić često zna da kaže da zajedno sa svojim radnicima stvara nove vrijednosti, a ova akcija će možda biti i najveća koju su stvorili do sada.

Nakon pojave virusa korona, kada je Vlada Republike Srpske proglasila mjere zaštite od njegovog širenja, firme TRB i Elvako MetPro izdvojile su 100.000 evra za kupovinu respiratora i opremanje zdravstvenih ustanova u Bijeljini i Bratuncu neophodnom opremom i sredstvima za borbu protiv epidemije ovog virusa. Ristić je pokrenuo i humanitarnu akciju "Respirator za Srpsku" u okviru koje je prikupljeno više od milion KM od privrednih subjekata iz Srpske“, stoji u saopštenju kompanije TRB pod nazivom „Promijeni se, promijeni svijet, promijeni svjest“.

Dešavanja u Bijeljina
Izvor: desavanjaubijeljini.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...