Radnici ŠG u Istočnom Drvaru zakovali ulazna vrata i izvezli mehanizaciju pred upravu

Datum:

Share post:

ISTOČNI DRVAR – Radnici Šumskog gazdinstva „Klekovača-Potoci“ u Istočnom Drvaru, koji traže smjenu vršioca dužnosti direktora Nikole Jankovića, jutros su zakovali ulazna vrata i prozore na zgradi uprave i izvezli kompletnu mehanizaciju i tako prvom čovjeku firme i njegovim saradnicima onemogućili ulazak, javlja dopisnik Srne.

Predstavnik sindikata ovog gazdinstva Radenko Bosnić rekao je Srni da su radnici danas, 14. dana protesta, preduzeli radikalnije mjere da Janković vidi da nije dobrodošao u Istočni Drvar, niti u Šumsko gazdinstvo.

TESTNA REKLAMA

On je ponovio da je povod protesta, koji traju od 31. oktobra, otpuštanje radnika iz Drvara i Istočnog Drvara i zapošljavanje novih radnika iz drugih opština.

„Janković se ponaša bahato i osiono. Konstantno prijeti otkazima, suspenzijama i disciplinskim postupcima ako ne pređemo na njegovu stranu, ali radnici su odlučni i traže njegovo hitno razrješenje“, rekao je Bosnić.

Foto: Srna
Foto: Srna

On je naveo da su stvorene tenzije između većine radnika koji traže smjenu Jankovića i manjeg broja onih koji ga podržavaju, te da situacija prijeti da izmakne kontroli.

„U ime Sidikata Šumskog gazdinstva `Klekovača-Potoci` reći ću da smo vrlo zabrinuti. Više nema smisla da radnici svakodnevno svoja prava traže ispred zgrade Uprave, a da ih niko niti vidi, niti čuje“, rekao je Bosnić, dodajući da su radnici koji protestuju na izmaku snaga.

Opštinsko rukovodstvo Istočnog Drvara i dalje podržava proteste radnika.

„Apsolutnu podršku dajemo radnicima koji protestuju. Krenućemo sa radikalnijim protestima i nećemo dozvoliti da Janković ostane kao vršilac dužnosti direktora u gazdinstvu“, rekla je Srni načelnik opštine Istočni Drvar Milka Janković.

Izvor: www.nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

GRADONAČELNIK Bijeljine ODBIO da se pozdravi sa ministrom Pašalićem u rodnom Crnjelovu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, zajedno sa ministrom komunikacija i transporta BiH, Vojinom Mitrovićem i...

Premijer Srpske pozitivan na korona virus

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozitivan je na virus korona (SARS-CoV-2). Premijer Višković ima blage simptome virusa i...

Donijeta odluka o usvajanju i provođenju Plana integriteta u Osnovnom sudu u Bijeljini

Na osnovu Smjernica za izradu i provođenje plana integriteta u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, koje je usvojio...

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...