Radnici ivanjičke fabrike slavili otkaze uz trubače! (video)

Datum:

Share post:

– Ovo se nikada do sada nije desilo. Svirali smo veselja, svadbe, rođendane, pa nažalost i sahrane, ali otkaze do sada nismo svirali nikome – kaže trubač Aleksandar Milić iz Ivanjice.

Njegov orkestar pozvan je danas da odsvira 44 otkaza radnika iz preduzeća “Špik iverica” iz Ivanjice koja posluje u okviru kompanije “Fantoni” iz Italije.

Ova firma privatizovana je novembra 2006. godine i od tada su ukinuta mnoga radna mjesta, a obim posla se nije smanjivao. Tokom 2018. godine rađen je socijalni program, u okviru kog je otpušteno 40 radnika. Novom sistematizacijom bez posla su ostala još 44 radnika, a kako tvrdi Zoran Ćeriman koji je u ovoj fabrici proveo više od 30 godina, postojala su i druga rješenja ali za njih nije bilo sluha: “Ovakav način opraštanja od fabrike u kojoj smo proveli život, je u stvari taj naš srpski inat da pokažemo da smo neuništivi, iako nam niko od nadležnih nije pomogao. Ne znamo kako ćemo dalje i čime hraniti porodice, ali bar uz pjesmu da se rastanemo jer smo u firmi proveli najlepši dio života, dijelili dobro i zlo”.

TESTNA REKLAMA

– To malo novca što smo uspjeli da sakupimo od naših “praznih džepova” izdvojili smo da obilježimo ovaj dan kada ostajemo bez posla, a uskoro i bez fabrike koja je bila za ponos Srbije – kaže Radosav Grujović.

Uz pjesmu “Oj drugovi je l’ vam žao” radnici koji su dobili otkaze veselili su se mada , kako kažu, to je samo inat ali im duša plače za onim ljepšim vremenima.

Izvor: blic.rs

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...