Rad na otklanjanju nedostataka po revizorskom izvještaju sa rezervom

Datum:

Share post:

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas Akcioni plan za otklanjanje nepravilnosti i nedostataka navedenih u revizorskom izvještaju sa rezervom za rad gradske administracije u 2017. godini.

Predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković rekao je novinarima da je rezerva izražena u dijelu izvještaja koji se odnosi na knjiženje imovine u nadležnosti grada ili nekog od gradskih preduzeća.

"Jako je bitno da je revizorski izvještaj pozitivan u dijelu koji se odnosi na javne nabavke, gdje se plasira najviše novca", naveo je Marković.

Među gotovo 40 usvojenih informacija i odluka, on je izdvojio imenovanje sekretara Osnovnog suda u Bijeljini Dijane Savić Božić za predsjednika Gradske izborne komisije /GIK/, nakon što je Žiki Kruniću istekao sedmogodišnji mandat na ovoj funkciji.

TESTNA REKLAMA

U ovoj komisiji će konkursom biti zamijenjena još tri člana, jer je internim pravilima onemogućeno da sudije budu članovi GIK-a.

Na prvoj sjednici Skupštine grada u ovoj godini odbornici su podržali Program razvoja sporta kojim je predviđeno ulaganje 1,8 miliona KM iz lokalnog budžeta za podršku rada 150 sportskih klubova u Bijeljini.

Odbornik opozicionog SNSD-a Aleksandar Đurđević zatražio je od gradske vlasti da ovaj novac bude ravnopravno i ravnomjerno raspoređen za sve sportove i klubove, a pozvao je i velike kompanije u gradu da izgrađuju sportske terene i tako pokažu svoje društveno odgovorno poslovanje.

On se založio da grad sufinansira članstvo djece u sportskim klubovima i da se više novca uloži u razvoj sportskih sekcija u osnovnim školama.

Tokom četvoročasovnog zasjedanja odbornici su usvojili i izvještaje Policijske uprave Bijeljina u kojima se konstatuje da nema povećanja kriminaliteta u gradu.

Najviše pažnje odbornika izazvala je rasprava o poskupljenju odvoza smeća za 10 odsto i odlaganja otpada na regionalnoj deponiji sa 40 na 50 KM po toni, što je usvojio lokalni parlament, uz obećanje nadležnih da će to doprinijeti ekološkom zbrinjavanju komunalnog otpada i rješavanju problema neprijatnih mirisa u gradu.

 

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...