U protekla dva dana, bijeljinska Bolnica je ugostila stručnjake iz oblasti pulmologe koji su razmijenili iskustva sa ljekarima iz ove bijeljinske ustanove.

U petak, 25. maja, prof. dr Peđa Kovačević, načelnik Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane UKC Republike Srpske, održao je predavanje na temu „Akutna respiratorna insuficijencija i oksigenoterapija“ zajedno sa koleginicom doc.dr Danicom Momčičević, šefom Odeljenja intenzivnog liječenja za nehirurške grane UKC RS.

Predavanju su prisustvovali specijalisti bijeljinske bolnice iz svih oblasti medicine, kao i medicinske sestre-tehničari.

Profesor Kovačević je izrazio oduševljenje organizacijom rada i higijenom u bijeljinskoj Bolnici prilikom obilasaka odjeljenja i službi sa direktorom Bolnice prof.dr Zlatkom Maksimovićem i saradnicima.

Iste utiske iz bijeljinske Bolnice ponio je i prof. dr Mirko Stanetić, predsjednik Udruženja pulmologa Republike Srpske, koji je je dan ranije posjetio našu ustanovu., rekao je direktor bijeljinske bolnice.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име