PU Klub za djecu „Zvončica“ u Bijeljini vrtić je sa najdužim radnim vremenom. Radno vrijeme vrtića je od 6:30 do 19:30 časova, izuzetno pogodno za roditelje koji rade u smjenama.

Pored toga, u toku je upis novih polaznika uzrasta od 1 do 6. godina.

„Realizujemo program cjelodnevnog, poludnevnog i produženog boravka uz stručan i iskusan kadar. Vrtić je otvoren prije 2 godine i nalazi se na mirnoj lokaciji u naselju 5 jezera u neposrednoj blizini Osnovne škole Vuk Karadžić (Ledinci). Ukoliko želite da Vaše dijete raste uz nas i spozna šta znači drugarstvo, redovno boravi napolju, odlazi na izlete u prirodu, bude dio aktivnosti „Partnerstvo i porodica“ i još mnogo toga, pridružite nam se, zajedno rastimo jer djeca su suština našeg postojanja, simbol radosti i neprekidnog rasta“, poručili su iz vrtića.

Ono što je bitno je da nude posebnu pogodnost – djeca koja se upišu do kraja mjeseca jula 2024. godine, dobijaju besplatan boravak u vrtiću 1 mjesec.

Pored redovnih aktivnosti, djeca tokom boravka u vrtiću, imaju dva puta sedmično časove engleskog jezika koji se realizuju u saradnji sa Obrazovnim centrom „Cerovac“ i jednom sedmično školicu sporta u saradnji sa Školom fudbala za dječake i djevojčice Soccer Kids. Naš cilj je da djeca provedu kvalitetno vrijeme u ustanovi, što podrazumijeva aktivnosti koje su u skladu sa uzrastom, planom i programom koje propisuje Ministarstvo prosvjete i kulture RS. Mi smo još uvijek jedan mali kolektiv koji pokušava da realizuje mnogo toga što bi bilo od koristi za našu dječicu. Akcenat stavljamo na saradnju sa porodicom i organizujemo radionice i izlete zajedno sa roditeljima“, rekla je za portal Dešavanja u Bijeljini Ivana Hadži-Stević, direktor i vlasnik vrtića i najavila da pripremaju nešto novo i zanimljivo, po čemu će se izdvojiti i biti prepoznatljivi.

„Za sada smo prepoznatljivi po klavitetu rada i radnom vremenu, jer cilj i jeste bio da se roditeljima i zajednici u kojoj živimo ponudi nešto što je zaista neophodno obzirom da veliki broj roditelja radi u dvije smjene“, istakla je Hadži-Stević.

Tanja Đuričić, jedan od roditelja čije dijete boravi u ovom vrtiću, rekla je da su ga izabrali, prvenstveno, zbog zaposlenih koji imaju, kako kaže, sjaja odnos prema djeci.

„Biramo vrtić „Zvončica“ zbog osoblja koje je sjajno sa djecom, i koji je veoma pristupačan prema roditeljima i u aktivnoj saradnji sa nama. Naš Simon obožava ići u vrtić, i osjeti se njegov napredak i rast kroz boravak u istom. Takođe, mi se osjećamo sigurnim da prepustimo Simona vrtiću i jako ljubaznim, posvećenim i profesionalnim vaspitačima, jer znamo da mu je posvećena maksimalna pažnja, kao i ostaloj djeci. Vrtić je jako dobro opremljen, uredan, i pun aktivnosti za djecu – sve preporuke“, riječi su Đuričićke.

Mama dva dječaka od 4 i 5 i po godina, Slađana Jovanović isče da je prezadovoljna vrtićem u koji njena djeca idu.

„Moja djeca u vrtić „Zvončica“ idu već dvije godine. Jako mi se svidjela ljubaznost osoblja i toplina vaspitača koju  su pokazali na početku, što je najviše doprinijelo da ostanemo do dana danas. O tome može posvjedočiti to da svaki dan prolazimo pored državnog vrtića, a dolazimo u „Zvončicu“ koja nam i nije baš „usput“. Grupe su korektne, nisu prevelike, vaspitači uspiju da se posvete svakom dijetu. Uprava se trudi da uvede što više zanimacija – školica sporta, engleski jezik, razni izleti, odzivi na priredbe… u čemu mogu parirati vritićima koji imaju dugogodišnji staž“, objasnila je Jovanovićka svoje zadovoljstvo i dodala da im je u planu da ostanu u „Zvončici“ sve do polaska u školske klupe.

Tijana Cerovina, kaže da je u „Zvončici“ uvijek čisto, uredno, prijatno za djecu…

„Uslovima u vrtiću smo zadovoljni – uvijek je čisto, uredno, temperatura prilagođena djeci, rekvizita i igrčkica ima dovoljno. Vaspitači su prijatni, uvijek uz osmijeh… svakom roditelju prenose dnevne anegdote, nestašluke, nekada i kritiku na manje lijepo ponašanje njihove djece, a sve u cilju zajedničkog usmjeravanja dječice na dobar put. Važno nam je da grupe nisu prevelike, a o tome se u „Zvončici“ vodi računa – svi učestvuju u aktivnostima i imaju svoj prostor. Aktivnosti su raznolike, tu je svakodnevno crtanje, pisanje, slušanje bajki. Djeca najviše vole, kao i mi roditelji, kada su napolju u dvorištu, s tim što bih voljela da su još češće napolju. Što je još bitno – na hranu se baš nikada ne žale! Rukovodstvo je, slobodno mogu reći, divno, uvijek nam izađu u susret, za svaku situaciju lako nađemo rješenje“, rekla je Cerovina.

Mama Dunja Obradović navela je da su vaspitači itekako kultuni, smjerni i posvećeni djeci i dječijem odrastanju.

„Mi smo zadovoljni uslovima vrtica. Lično moja djeca jako vole svoje vaspitače i nismo imali bilo kakvu zamjerku na njihov  rad. Grupe su manje, što nama lično više i odgovara. Smatram da je teže ispratiti velike grupe djece. Aktivnosti su redovne i zanimljive i kroz iste uče mnogo. Ishrana je raznovrsna i zdrava, što nam je najvažnije. Svi zaposleni u našem vrtiću su jako ljubazni i nismo do sad imali nijednu neprijatnu situaciju i vjerujem da će tako i ostati. Moja djeca sa osmjehom idu u vrtić, a djeca ne znaju da sakriju osjećanja“, zaključila je Obradovićka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име