Na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina u julu su evidentirana 63 krivična djela ili za 10 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, a stanje bezbjednosti je zadovoljavajuće, rekao je danas načelnik ove uprave Stjepan Terzić.

„U julu je nadležnim tužilaštvima podneseno 55 izvještaja protiv 66 lica zbog sumnje da su počinili 63 krivična djela“, naveo je Terzić na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati rada Uprave u julu.

On je istakao da su među počiniocima tri maloljetnika i 15 lica povratnika u vršenju krivičnih djela, ističući da je od ukupnog broja krivičnih djela rasvijetljeno 60.

„Posebno bih izdvojio izuzetno visok ukupan koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela koji iznosi oko 94 odsto, dok je koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom izvršiocu oko 82 odsto“, rekao je Terzić i dodao da je u strukturi krivičnih djela najveći broj onih iz oblasti opšteg kriminaliteta, a potom zlopupotrebe droge, te privrednog kriminaliteta.

Terzić je istakao da je u julu evidentiran 21 slučaj u vezi sa zloupotrebom droge.

„U oblasti privrednog kriminaliteta u julu je evidentirano pet krivičnih djela i protiv sedam lica podnesen je izvještaj nadležnim tužilaštvima“, rekao je Terzić.

U julu su registrovana i 62 krivična djela u vezi sa narušavanjem javnog reda i mira, a na području Policijske uprave Bijeljina evidentirana su dva ilegalna migranta.

„Evidentirano je i 100 saobraćajnih nezgoda u kojima su, nažalost, dva lica smrtno stradala, devet ih je zadobilo teške tjelesne povrede, a 28 lakše“, rekao je Terzić i dodao da je iz saobraćaja isključeno 165 vozača i sedam vozila.

On je naglasio da se u avgustu vrši pojačana kontrola brzine kretanja motornih vozila pomoću mjernih uređaja za brzinu kretanja u automatskom modu, kako na magistralnim tako i na regionalnim i lokanim putevima.

Načelnik kriminalističke policije u ovoj upravi Srđan Gajić rekao je da su u julu ostvareni izuzetno dobri rezultati u otkrivanju imovinskih krivičnih djela, da je registrovano sedam teških krađa koje su rasvijetljene, kao i jedna iz prošle godine.

On je naveo da je smanjen broj krivičnih djela protiv života i tijela, a otkriveno je i devet slučajeva nasilja u porodici i devet krivičnih djela ugrožavanje bezbjednosti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име