Saopštenje Policijske uprave Bijeljina prenosimo u cjelosti: 

„Na području Policijske uprave Bijeljina u periodu od 15.05. do 21.05.2023.godine sprovedena je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola,kao i kontrolu vozača ,,dvotočkaša“, tehničku ispravnost motornih vozila i korištenje elemenata pasivne bezbjednosti .

Tokom akcije kontrolisana su 803 učesnika u saobraćaju, pri čemu je 279 učesnika i sankcionisano. Zbog vožnje pod uticajem alkohola iz saobraćaja je isključeno 68 vozača od čega je sedam lišeno slobode zbog odbijanja da se podvrgnu testu na opijate i utvrđene koncetracije od preko 1,5 g/kg alkohola u organizmu.

Zbog nekorištenja elemenata pasivne bezbjednosti izdata su 122 prekršajna naloga, dok je po osnovu tehničke neispravnosti sankcionisano 79 vozača. Tokom akcije kontrolisana su 42 vozača ,, dvotočkaša“ pri čemu je njih 10 sankcionisano.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i pravila, kako bi svi zajedno doprineli poboljšanju bezbjednosti saobraćaja.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име