PU BIJELJINA: Pješaci budite vidljivi u uslovima smanjene vidljivosti!

Datum:

Share post:

Saopštenje PU Bijeljina prenosimo u cjelosti:

„Zimski period karakterističan je po većem broju saobraćajnih nezgoda sa pješacima i biciklistima, a naručito u uslovima smanjene vidljivosti u periodu od 16,00 časova.

Najveći broj saobraćajnih nezgoda sa ovim kategorijama registrovan je kao posledica nepropisnog kretanja pješaka, kretanje kolovozom pod dejstvom alkohola, kao i kretanje pješaka kolovozom u van naseljenom mjestu bez svjetloodbojnog prsluka.

Kao bi uticali da se smanji crna statistika apelujemo na pješake i bicikliste da koriste svjetloodbojni prsluk koji u značajnoj meri pomaže da pješak bude uočen od strane vozača. Zimski period karakterističan je i po tome što veći broj naših sugrađana nosi tamnu odjeću ( janke i kape) što u mnogome otežava njihovu vidljivost a posebno u ulicama i mjestima koji nisu osvjetljeni.

TESTNA REKLAMA

Iz tih razloga, apelujemo kao na pješake tako i na bicikliste, kao ranjivim kategorijama učesnika u saobraćaju da u uslovima smanjene vidljivosti, a naručito u periodu od 16,00 časova koriste svjetloodbojni prsluk, da u van naseljenom mjestu koriste lijevu ivicu puta, da kolovoz prelaze isključivo na obilježenom pješačkom prelazu, kao i da se ne kreću kolovozom ukoliko su pod dejstvom alkohola.

Ne dozvolite da postanete dio crne statistike! Ako ste pješak nosite odjeću koja na sebi ima flurocentne i svjetle djelove kao bi bili uočeni od strane vozača kao učesnika u saobraćaju.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

KVARTET NAPUSTIO RADNIK IZ BIJELJINE

FK Radnik iz Bijeljine polako sklapa igračku križaljku za drugi dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske. Nakon što...

„Premijer mi nije rekao NE“ Šta RANKA MIŠIĆ traži od Viškovića i koju mu nježnost ne može oprostiti

Sistem po kojem će se odrediti najniža plata za svako radno mjesto i zanimanje, te reforma Ministarstva rada...

Prijedlogom Gradonačelnika Bijeljine nesaglediva šteta vakufima! Islamska zajednica snažno posvećena zaštiti vakufa

Na sjednici Skupštine Grada Bijeljina nedavno je na prijedlog gradonačelnika Ljubiše Petrovića na razmatranje stavljena Odluka koja bi...

Ulazak u Savjet ministara je kocka za opoziciju

Da li je moguća repriza: Ulazak u Savjet ministara je kocka za opoziciju Pokušaji opozicije u Republici Srpskoj da...